Te-ai saturat de mancaruri grele si vrei sa incerci salate noi? Atunci incearca salata de cartofi cu sfecla rosie.
Nu o sa pierdeti deloc timp cu prepararea acestei retete, si o sa iesiti din rutina cu salata clasica. Este un deliciu atat pentru copii, cat si pentru adulti, fiind si extrem de sanatoasa.
Fierbeţi în coajă cartofii şi sfecla, apoi daţi-le pe răzătoare. Procedaţi la fel şi cu patru dintre ouă, mărunţiţi ceapa şi castraveţii muraţi. Condimentaţi cartofii cu sare şi piper, apoi amestecaţi-i cu ceapa; separat preparaţi sfecla, peste care puneţi după gust apă, oţet, sare, zahăr, seminţe de chimen şi puţin hrean dat pe răzătoare.
Pregătiţi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei, peste care adăugaţi la final o lingură-două de smântână grasă. Într-un castron aşezaţi totul în straturi, începând cu cel de cartofi şi alternând cu castraveţii muraţi, sfecţa, ouăle fierte şi cartofi.
Asigurati-vă că între fiecare două straturi aţi întins maioneză. Peste ultimul strat de cartofi unşi cu maioneză presăraţi un ou fiert răzălit şi pătrunjel verde.
Sursa: Adevarul / Bucataras