Reteta risotto cu carnati italienesti si vin rosu. Este un preparat deosebit

Publicat: 27 mai 2019, 20:28 Autor: Simona Retete & Diete
Reteta risotto cu carnati italienesti si vin rosu. Este un preparat deosebit

Vrei un risotto dar nu mai stii in ce fel sa-l pregatesti incat sa iesi din rutina? Atunci avem solutia ideala.

Reteta risotto cu carnati italienesti si vin rosu.  Este un preparat cremos, iar carnatii italienesti se vor imbina perfect cu legumele atent alese, in timp ce vinul rosu va inchega perfect ingredientele.

Reteta risotto cu carnati italienesti si vin rosu

Reteta risotto cu carnati italienesti si vin rosu

Ingrediente risotto cu carnati italienesti si vin rosu

  • 1,2 l supa de pui
  • 40 g alune intregi
  • 1/2 bulb de fenicul
  • ulei de masline
  • 2 cubulete de unt
  • 1 legătura de cimbru
  • 2 carnati de calitate
  • 300 g orez Arborio
  • 250 ml vin rosu barolo
  • 50 g branza fontina

Mod de preparare risotto cu carnati italienesti si vin rosu

  • Se fierbe supa pana cand da in clocot dupa care se pune o tigaie mare la foc mediu si se prajesc alunele. Se curata ceapa si se taie fin feniculul. Alunele se pun intr-un mojar si se piseaza.
  • Se pune tigaia la loc pe foc si se adauga o lingura de ulei si un cub de unt, apoi se adauga ceapa, feniculul si cimbrul. Se pun si carnatii si se maruntesc in tigaie.
  • Se gateste tot timp de 10 minute, amestecand des, iar apoi se pune si orezul. Dupa doua minute se adauga vinul si se amesteca pana cand acesta este absorbit complet.
  • Se adauga supa, cate un polonic pe rand, si se amesteca consant pentru 20 de minute sau pana cand orezul este gatit perfect. La final se adauga parmezanul ras, untul, sarea si piperul dupa gust.
  • Se acopera tigaia apoi se ia de pe foc si se asteapta doua minute pentru ca orezul sa poata absorbi tot lichidul. Se pune in farfurie pentru servire, iar deasupra se adauga parmezan, alunele pisate si putin ulei de masline.

Pofta buna!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Publicat: 27 mai 2019, 20:28 Autor: Simona Retete & Diete
Pe aceeași temă