Rețetă delicioasă! Află cum se prepară mușchiul de vită la grătar cu rucola și pere caramelizate pentru o masă delicioasă alături de cei dragi!
Gospodinele la apel! Vă prezentăm o rețetă ușoară, pentru un prânz alături de cei dragi, care conține proteine și vitamine. Dacă v-ați săturat de mușchiul de vită simplu, doar cu anumite condimente, iată că rețeta propusă de noi v-ar putea încânta papilele gustative.
– mușchi de vită
– ulei de măsline
– sare și piper
– unt
– două linguri de zahăr brun
– două pere mari decojite și tăiate cubulețe
– o lingură de zahăr alb
– o căniță de nuci pecan
– 100 grame brânză gorgonzola
– rucola
– pere
Pentru sos va trebui să faceți o vinegretă de muștar compusă dintr-o lingură de muștar Dijon, 3 linguri de oțet de vin roșu, ulei de măsline, sare, piper și o jumătate de linguriță de zahăr.
În primul rând trebuie să încălzești uleiul de măsline într-o tigaie. Când se încinge, puneți mușchiul de vită timp de 5 minute. Apoi, trebuie întoarsă pe cealaltă parte încă 4 minute. Când este gata, carnea trebuie pusă pe un fund de lemn și tăiată felii. Apoi, în tigaie se topește puțin unt, se adaug zahărul brun și se amestecă până când acesta se topește. Perele vor fi tăiate bucățele și adăugate. După 5 minute, scoate-le pe o farfurie, fără sos.
În același sos adăugați nucile și amestecați preț de câteva minute. Apoi scoateți nucile pe o farfurie. Pentru un ”plating” ca la carte, puneți pe un platou rucola, apoi fâșiile de carne deasupra, perele caramelizate, nucile și brânza gorgonzola. Preparatul se servește cu sosul de muștar.
Să aveți poftă!