Reteta de fasole batuta in stil moldovenesc

Publicat: 18 feb. 2019, 16:57 Autor: Simona Retete & Diete

Pentru ca nu exista roman caruia sa nu-i placa fasolea batuta, va propunem o reteta autentica.

Fara doar si poate, cea mai buna reteta de fasole batuta este cea moldoveneasca. Este absolut delicioasa, incat o sa vreti s-o preparati in fiecare saptamana.

Reteta de fasole batuta in stil moldovenesc

Reteta de fasole batuta in stil moldovenesc

Ingrediente fasole batuta in stil moldovenesc:

  • jumătate de kg de fasole uscată
  • 4-5 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  • jumătate de căpățână de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper

Mod de preparare fasole batuta in stil moldovenesc:

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se acoperă cu apă rece. Se lasă la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apă și se acoperă iar cu apă. De data aceasta, apa să fie fierbinte.

Se lasă să clocotească, apoi se repetă operațiunea. Indicat este să se repete de 4-5 ori operațiunea cu schimbarea apei, în plus se poate pune un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la fierberea și înmuierea fasolei și reduce din efectele neplăcute ulterioare.

În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat.

Vezi continuarea AICI.

Publicat: 18 feb. 2019, 16:57 Autor: Simona Retete & Diete
Pe aceeași temă
×