Rețeta de covrigi cu scorțișoară a lui Sorin Bontea pentru masa de Crăciun 2023

Publicat: 24 dec. 2023, 10:00 Autor: Alina Nistor Retete & Diete

Sorin Bontea a venit cu o nouă reţetă delicioasă pentru toţi cei care îl urmăresc. Fostul jurat de la Chefi la cuţite a dezvăluit cum se face unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Găsiţi toate detaliile de care aveţi nevoie în rândurile de mai jos.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai iubiți bucătari din România. Este apreciat pentru mâncărurile tradiționale, dar și pentru cele inspirate din alte culturi. De-a lungul carierei sale, fostul jurat de la Chefi la cuțite a ”furat” meserie, iar acum dezvăluie ingredientele secrete pe care le-a dobândit pentru bucate care-și lasă gura apă!

Ingrediente:

– 375 g făină
– 40 ml ulei
– 240 ml lapte
– 7 g drojdie
– scorțișoară
– 100 g zahăr
-30 g unt

Mod de preparare:

„Vin sărbătorile, așa că trebuie să ne pregătim. Mie mi-a plăcut mereu să miroasă a scorțișoară în casă, așa că cine poate refuza un covrig cu scorțișoară? Eu unul nu. Nu este foarte complicat. Primul lucru este să punem laptele călduț, drojdia uscată și zahărul, care ajută drojdia să se activeze. Nu amestec foarte mult și lăsăm 5-7 minute, să se activeze drojdia, după care pun și restul ingredientelor. 

Drojdia s-a activat și o să pun făina, sarea și uleiul și amestec iar, până omogenizez bine. Pun puțin de ulei într-un bol, după care transfer aluatul, care este puțin moale. Îi pun folie de plastic și îl las să crească 60 de minute, la temperatura camerei, să crească natural”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

Ce să faci după ce aluatul și-a dublat cantitatea

După ce aluatul și-a dublat cantitatea, este momentul de prepararea propriu-zisă, care se face extrem de ușor. Blatul trebuie întins pe masa de lucru cât mai bine, peste care se întinde cât mai mult unt, zahăr și scorțișoară. Apoi, totul se „împachetează” frumos, pentru a se obține niște dreptunghiuri egale, pe care urmează să le formezi sub forma unor covrigi delicioși.

„Aluatul a crescut, și-a dublat volumul, nu mai pun făină, doar ulei, ca să fiu sigur că nu se lipește iar apoi îl aranjez cu mâna, e moale și se lucrează foarte ușor cu el. O să fac un dreptunghi, pun unt, care trebuie să fie moale, zahăr mare și scorțișoară. Îl împachetăm iar într-un dreptunghi și îl împart în șase. Aplatizez fiecare bucată la capete și o răsucesc. L-am lipit și îl pun în tavă. Am format covrigii, pun plastic și îi mai las să crească câteva minute. Dacă vi se pare că nu au crescut, puteți să îi mai lăsați 5-10 minute, nu se întâmplă absolut nimic. O să-i ung cu gălbenuș de ou, pentru a luci frumos, presar zahăr și îi introduc la 200 de g în cuptor, timp de 20 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Doamne, cum miroase. Este o combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară. Sunt buni, perfect de servit în Ajun”, a continuat acesta.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 24 dec. 2023, 10:00 Autor: Alina Nistor Retete & Diete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă