Regina Angliei nu a purtat mască la primul său eveniment public din pandemie. Ce spun experţii despre acest gest

Publicat: 22 Oct. 2020, 15:10 Vedete
Regina Angliei nu a purtat mască la primul său eveniment public din pandemie. Ce spun experţii despre acest gest

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a surprins neplăcut opinia publică după ce a apărut recent la un eveniment fără mască. Palatul Buckingham a transmis imediat o declarație de presă în apărarea acesteia prin care explică faptul că „s-au luat toate măsurile de precauţie necesare”.

Regina Angliei a fost însoţită de prinţul William, Ducele de Cambridge, la Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie al Apărării, unde a deschis un centru de analiză energetică şi a discutat cu oameni de ştiinţă care care caută să crească mai mult capacitatea de testare pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în momentul în care Regina a fost văzută fără mască de protecție ceea ce a declanșat multe controverse.

Ce spun experţii despre decizia reginei

Potrivit specialiştilor în boli infecţioase, Regina Angliei a transmis fanilor un mesaj greşit prin faptul că nu a purtat mască la eveniment.

Dr. Sandra Kesh a declarat pentru Insider.com că, deşi a existat un risc minim implicat la acea întâlniret, regina ar fi trebuit să poarte o mască de protecţie pentru a-i îndemna pe admiratorii ei să procedeze la fel.

„Riscul de expunere era minim, deoarece evenimentul a avut loc în aer liber, dar, în general, cred că este mai bine ca persoanele publice să poarte mască de protecţie chiar şi în situaţii în care este posibil să nu fie expuşi riscului. În acest mod, confirmă că aceasta este o responsabilitate comună‟, susţine medicul.

„În timp ce au fost luate măsuri de siguranţă clare, îmi fac griji că majoritatea oamenilor care văd fotografiile de la acest eveniment nu vor cunoaşte detaliile‟, a spus și Biograful regal Omid Scobie.

„Întrucât majoritatea Regatului Unit intră într-o perioadă cu restricţii, apariţia unor lideri lipsiţi de măşti are un impact vizual puternic‟, a completat acesta.

Nici prinţul William nu a purtat mască

Un alt amănunt a atras atenţia a fost acela că prinţul William nu purta nici el mască de protecţie. Cei 48 de membri ai personalului cu care acesta şi regina au intrat în contact în timpul evenimentului au obţinut rezultate negative la testele pentru COVID-19, mai scrie presa din străinătate.

Publicat: 22 Oct. 2020, 15:10 Vedete
Pe aceeași temă