Reggie Young a murit. A fost renumitul chitarist al lui Elvis Presley si Waylon Jennings

Publicat: 21 Jan. 2019, 09:44 Vedete

Prietenul și colegiul de la Nashville Cats, muzicianul David Briggs, a declarat că Young a murit joi la domiciliul său din Nashville, Tennessee.

Reggie Young a murit la varsta de 82 de ani. Chitaristul era un cantaret de sesiune din Memphis si Nashville, a carui semnatura a definit hiturile artistilor Elvis, Willie Nelson, Waylon Jennings si multi altii, a murit la o varsta inaintata.

Reggie Young si-a inceput cariera ilustra in Memphis. Era un cantaret care a stiut sa se impuna. A colaborat cu producatorul Chips Moman si a cantat in deschiderea trupei Beatles, in 1964, cu trupa Bill Black Combo.

Reggie Young a murit la 82 de ani

La Moman’s American Studio din Memphis, canta la chitara pe hiturile: „Hooked on a Feeling,” de B.J. Thomas, „Son of a Preacher Man” de Dusty Springfield, „Sweet Caroline” de Neil Diamond si „Suspicious Minds” de Elvis Presley.

După ce s-a mutat la Nashville în anii 1970, a devenit parte a cantaretilor de sesiune de la Nashville Cats care au înregistrat sute de melodii pentru vedetele de top. Young a adăugat chitara la hituri precum: „Luckenbach, Texas”, de Jennings, „Pancho and Lefty” de Nelson și Merle Haggard și „Always On My Mind”, de Nelson.

Atunci când grupul Highwaymen s-a format între Nelson, Jennings, Johnny Cash și Kris Kristofferson, Young a cantat in cele mai tari hituri si a mers cu ei in turnee.

Primul său album, care conținea o colecție de melodii pe care le-a cantat de la Memphis la Nashville, urma să fie lansat mai târziu în această lună, prin intermediul casei de discuri Ace de pe Londra, informeaza njherald.com.

Publicat: 21 Jan. 2019, 09:44 Vedete
Pe aceeași temă