Reacția lui Nelu Tătaru, după ce au fost afișate cifrele record: ”În acest moment nu văd posibilă revenirea la starea de urgență”

Publicat: 08 iul. 2020, 13:48 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a arătat cifre-record. În ultimele 24 de ore, bilanțul arată că sunt 555 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și încă 18 decese provocate de acest virus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în prezent nu este posibilă revenirea la starea de urgență, ci doar în condițiile în cre numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus nu ar mai putea fi gestionat. De asemenea, s-ar propune carantinarea anumitor zone care sunt considerate focar de coronavirus.

”În acest moment nu văd posibilă revenirea la starea de urgență. În cazul în care nu vom putea gestiona numărul de cazuri sau numărul de internări, atunci vom lua alte decizii.

Vom recomanda izolare, vom propune carantinarea unor zone unde există focare mari de coronavirus. În funcție de evoluție vom putea lua decizia de izolare sau carantinare.

În funcție de evoluția virusului la noi există și posibilitatea să intrăm pe lista roșie a altor țări. Poate asta le va da de gândit și celor care nu înțeleg situația în care ne aflăm, nu cred sau îndeamnă la nerespectarea regulilor”, a spus Nelu Tătaru, la Realitatea Plus, arată stiripesurse.ro.

Bilanț coronavirus România, 8 iulie 2020

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi. Rezultatul de azi vine în urma unui număr 13.400 de teste. Pe 11 aprilie, când au fost depistați 523 de bolnavi, se făcuseră doar 3.842 teste.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate. Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Publicat: 08 iul. 2020, 13:48 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă