Razboi la granita Romaniei? Situatia dintre Ucraina si Rusia a ajuns la cote ingrijoratoare

Publicat: 23 Sep. 2019, 11:01 Ciao.ro
Razboi la granita Romaniei? Situatia dintre Ucraina si Rusia a ajuns la cote ingrijoratoare

La granita de est a Romaniei este un razboi surd intre Ucraina si insurgentii rusi.

Razboi la granita Romaniei? Se pare ca insurgentii rusi au preluat controlul in zone mari din tara vecina, astfel ca totul tinde sa devina un razboi in toată regula.

Presedintele ucrainean a decis sa faca o mutare care ii va alerta pe rusi, iar Volodimir Zelensky a luat o decizie vitala in conflictul mocnit cu Rusia.

Razboi la granita Romaniei?

Razboi la granita Romaniei

Nu nu doar ca a anexat Crimea, dar vrea sa controleze si intreg estul Ucrainei, fiind zona cea mai industrializata a tarii. Zelensky a decis sa instituie un nou plan de aparare a tarii, iar Parlamentul a decis sa adopte proiectul.

In acest sens, proiectul de lege prevede reglementarea legislativa a elaborarii unui plan de aparare a Ucrainei si acordarea dreptului presedintelui de a aproba structura planului respectiv, potrivit Agerpres.

Initiativa legislativa a fost adoptata de Parlamentul Kiev tinand cont, ca din 2014, in estul Ucrainei exista un conflict armat sustinut de Rusia.

In urma cu aproape cinci ani, Rusia a decis anexarea ilegala a peninsulei ucrainene Crimeea, iar in toamna anului 2018, aproape de stramtoarea Kerci, fortele speciale rusesti au reusit capturarea a trei nave ce apartineau Kievului, retinand si 24 de militari ucrainieni.

Dupa toate acestea, fostul presedinte ucrainean Petro Porosenko a decis instituirea legii martiale in zece regiuni ale Ucrainei, iar la data de 7 septembrie 2019, cei 24 de marinari si alti 11 prizonieri politici ucraineni au fost eliberati, potrivit capital.ro.

Publicat: 23 Sep. 2019, 11:01 Ciao.ro
Pe aceeași temă