Raed Arafat: „Terapiile Intensive sunt pline la Bucureşti!”

Publicat: 03 Jul. 2020, 08:29 Arhiva

Raed Arafat a transmis un mesaj important către toți românii. Dacă ei cred că totul merge „roz”, în realitate nu este deloc așa.

Secretarul de Stat Raed Arafat a făcut declarații seara trecută la Antena 3 spunând că boala circulă încă printre noi, iar pandemia nici măcar nu a ajuns la sfârșit. Oamenii trebuie să se protejeze în continuare, să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea fizică, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt pline, iar în ultima perioadă a fost înregistrată o creștere mare a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Doar ieri au fost înregistrate 450 de cazuri noi de infectare, în total fiind confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Raed Arafat: „Pentru tineri, impactul bolii este mic, ei pot fi infectați dar să nu aibă simptome și să transmită”

”Terapiile Intensive sunt pline la Bucureşti! Lumea crede că totul e perfect. Nu este! (…) Oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare și de protecție. Pentru tineri, impactul bolii este mic, ei pot fi infectați dar să nu aibă simptome și să transmită. Un tânăr care nu mai poartă mască umblă peste tot, se întoarce acasă, îl pupă pe bunicul, stă cu mama, stă cu tata.

Este un vector de transmitere. Asta e problema pe care nu vor să o înțeleagă. Nimeni nu e protejat, oricare dintre noi poate să o pățească. Știți cum e chestiunea cu cancerul pe care nimeni nu-l crede până nu are diagnosticul în față? Și aici la fel! Spun că nu există virusul, nu cred în virus și totuși unii care nu au crezut s-au trezit intubați. Dar ei nu au crezut că virusul există. A nega nu înseamnă că ești protejat”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Publicat: 03 Jul. 2020, 08:29 Arhiva
Pe aceeași temă