Raed Arafat, șeful DSU: ”Dacă este în continuă creştere, clar că situaţia nu este sub control”

Publicat: 24 Jul. 2020, 09:08 Arhiva

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut declarații important ieri, după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut pe teritoriul României.

În doar 24 de ore, România a înregistrat 1112 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 25 decese. Secretarul de stat și șeful DSU, Raed Arafat, a făcut precizări noi în acest context.

”După o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale». Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile, vor intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 % vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a spus seara trecută Raed Arafat.

”Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii că nu sunt locuri pentru Covid că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a anunţat Raed Arafat, arată g4media.ro.

Secretarul de Stat: ”Puţini pacienţi sunt aduşi din provincie”

”Nu am mai avut locuri în Bucureşti şi asta include şi Spitalul Militar Ana Aslan care are şi paturi de terapie intensivă, are şi locuri pentru pacienţi suspecţi si pacienţi mai uşor. Şi acest spital este plin. Puţini pacienţi sunt aduşi din provincie. Deja am dus la Sibiu, la Prahova”, a continuat seria declarațiilor.

”Situaţia nu putem să spunem că este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnică. Aceste creşteri arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, clar că situaţia nu este sub control”, a mai precizat Raed Arafat la TV.

Publicat: 24 Jul. 2020, 09:08 Arhiva
Pe aceeași temă