Raed Arafat, șeful DSU: ”Creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului”

Publicat: 01 Aug. 2020, 11:24 Arhiva

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj important pentru toți românii. Șeful DSU susține faptul că numărul crescut de infectări cu noul coronavirus pe teritoriul Românei nu se datorează doar litoralului.

Ieri, vineri seară, șeful DSU Raed Arafat a declarat la postul de televiziune Digi24 faptul că purtarea măștii în spații deschise este o decizie care aparțile autorităților locale, iar închiderea anumitor activități reprezintă decizia luată de CNSU.

”Aşteptăm să se publice HG care modifică Anexele 2 şi 3. Decizia asta se ia la nivelul CNSU. Ştiu că sunt unele judeţe care au dat astfel de decizii, dar în final asta este la CNSU. În momentul în care se publicată în MO se supune la vot propunerea care poate să fie modificată de către CNSU. Sunt discuţii, inclusiv pentru limitarea programului la anumite activităţi – terase cluburi, baruri, locuri unde se poate dansa. Nu se referă doar la litoral, ci la mai multe zone”, a declarat Raed Arafat, arată stirileprotv.ro.

Raed Arafat: Creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului”

”Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri. Atunci vin măsurile care nu sunt extrem de incomode, pentru că ora 11 seara este o oră logică, dacă rămâne pe această linie. Rămâne să vedem ce se va adopta. Este o oră după care poţi să spui că activităţile pot deveni mai intense, cu contact mai mare”, mai spune secretarul de stat Raed Arafat.

”Sunt deja date care se dau, dr Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu păţec nimic grav, pe lângă campaniile care îndemană să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, mai transmite Raed Arafat.

Publicat: 01 Aug. 2020, 11:24 Arhiva
Pe aceeași temă