Raed Arafat: ”Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă”

Publicat: 14 Sep. 2020, 08:13 Arhiva

Secretarul de Stat Raed Arafat susține faptul că în perioada ce va veni, va fi foarte greu, deoarece noul coronavirus se va asocia cu gripa sezonieră, iar persoanele vulnerabile la Covid-19 sunt vulnerabile și la gripă.

În cursul zilei de duminică, seara, șeful DSU Raed Arafat recomandă vaccinarea antigripală. De asemenea, Ministerul Sănătății a achiziționat doze de vaccin antigripal și personele vulnerabile trebuie să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

„Ne aşteptăm ca în luna octombrie să vedem efectele bineînţeles la reluarea mai multor activităţi: şcoală, revenirea la locul de muncă, la birouri, chiar dacă acolo sperăm să se respecte regulile, să se transmită mai puţin în zonele respective. Activităţile care s-au reluat recent, campania electorală, alegerile, toate astea înseamnă anumite riscuri care pot să ducă la o creştere a numărului cazurilor în luna octombrie. Aşa că noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, dar şi pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră. Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a afirmat Raed Arafat.

Raed Arafat: ”Cel puţin elimină un risc chiar dacă nu e un risc eliminat total pentru că încă poţi să faci gripă”

„Există doze care înţeleg că au fost deja achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, cu asta cel puţin elimină un risc chiar dacă nu e un risc eliminat total pentru că încă poţi să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat. Şi bineînţeles respectarea regulilor de distanţare de protecţie, de igienă, care sunt regulile de bază care pot să ne ferească de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mai spus șeful DSU, arată g4media.ro.

Publicat: 14 Sep. 2020, 08:13 Arhiva
Pe aceeași temă