Raed Arafat, reacție incredibilă: ”Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine!”

Publicat: 13 Aug. 2020, 13:44 Arhiva

Șeful DSU, Raed Arafat, a avut o reacție incredibilă, după ce a observat că mulți români nu respectă regulile de distanțare fizică, purtarea măștii și normele de igienă.

Secretarul de Stat Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență, susține faptul că restricțiile care sunt impuse în România sunt minimale față de alte state. Mai mult decât atât, ”libertatea” unei persoane (referitor la alegerea de a nu respecta măsurile) poate ”va călca peste libertatea altora de a rămâne sănătoși și de a nu se infecta”.

„Se bate joc de măsurile care sunt preventive, care ajută populația să limiteze răspândirea virusului și care ne ajută să reducem impactul pe terapie intensivă, și se confundă cu așa-zisa libertate absolută a individului de a face orice dorește. Această libertate absolută înseamnă că acest individ, la un moment, va călca peste libertatea altora de a rămâne sănătoși și de a nu se infecta.

Raed Arafat: ”Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine!”

Acestea sunt aspecte care, da, trebuie discutate, trebuie discutate profund, filosofic, din toate punctele de vedere, dar acum avem o pandemie, care arată că, într-adevăr, ca să se țină sub control are nevoie de unele măsuri. Nu se iau măsuri restrictive, nu închidem – în Noua Zeelandă, pentru că o familie a apărut în localitatea Auckland, care e o localitate mare acolo, dacă nu mă înșel, poate că este chiar cel mai mare oraș la ei, au luat niște măsuri restrictive majore, ca să stopeze răspândirea.

Noi nu venim să luăm aceste măsuri! N-am atins acest nivel, dar în același timp se iau măsuri minimale, de distanțare, de respectare a unor reguli de igienă, de portul măștii în spațiile închise, în spațiile deschise aglomerate. Măcar astea să le respectăm.

Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez!”, a declarat Raed Arafat la B1TV, arată Cancan.

 

Publicat: 13 Aug. 2020, 13:44 Arhiva
Pe aceeași temă