Raed Arafat: “A crescut alarmant numărul de cazuri. Am putea reveni la unele măsuri”

Publicat: 06 Jun. 2020, 14:03 Arhiva
Raed Arafat: “A crescut alarmant numărul de cazuri. Am putea reveni la unele măsuri”

Raed Arafat anunţ alarmant! Şeful DSU a declarat că numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut alarmant de mult în ultimele zile, motiv pentru care am putea reveni la anumite măsuri obligatorii pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit Digi24.ro

Șeful DSU spune că numărul în creștere al cazurilor de persoane infectate înregistrate joi ar trebui să ne atragă atenția, iar autoritățile vor trebui să urmărească ce se va întâmpla în următoarele zile și care va fi situația.

“Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile”, a declarat Raed Arafat

„Trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe”

Totodată, Raed Arafat a mai explicat şi faptul că doar împreună putem împiedica posibilitatea de a reveni la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou.

“Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, spune Arafat.

Raed Arafat: „Ce NU va fi cu siguranță…”

„Sunt unele țări care deja relaxează totul din 15 iunie, sunt altele care nu fac acest lucru. Va trebui să așteptăm să vedem care va fi evoluția. Nu m-aș hazarda acum să spun cu certitudine care vor fi măsurile respective.

Aș spune mai bine la ce să NU ne așteptăm ca măsuri de relaxare. Poate că nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, la activități cu un număr foarte mare în spații deschise.

De exemplu, poate că cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maximă chiar din 15 iunie. Poate că asta va fi o chestie pentru mai târziu, peste încă 15 zile.

Poate că anumite competiții sportive vor avea loc în continuare fără spectatori, sau cu un număr limitat. Depinde de cum evoluează situația până în data de 15 iunie.

Ce NU va fi cu siguranță, nu vor fi manifestările cu un număr larg în afară sau în interiorul unor spații închise. Asta, la acest moment, este un lucru care nu va avea loc în următoarea perioadă de relaxare de după 15 iunie.

Aici vorbim de săli de cinema, săli de spectacole și festivaluri cu un număr foarte mare de oameni în exterior”, a mai spus Raed Arafat.

Publicat: 06 Jun. 2020, 14:03 Arhiva
Pe aceeași temă