Pustiul de 12 ani care si-a construit un reactor de fuziune nucleara, in garajul casei sale! Cum a facut rost de componente VIDEO

Publicat: 26 feb. 2019, 10:51 Autor: madalina m. Life

Un adolescent a demonstrat ca nimic nu e imposibil, daca iti doresti cu adevarat acel lucru!

Pustiul de 12 ani a dat dovada de foarte multa ingeniozitate, pentru ca si-a construit un reactor de fuziune nucleara propriu si personal. Desi poate suna ca o gluma, copilul a demonstrat si cum i-a reusit un asemenea mecanism complicat.

Daca alti copii de varsta lui inca se joaca sau petrec mult timp pe retelele sociale, Jackson Oswalt a devenit cea mai tanara persoana care sa fi construit vreodata un reactor nuclear. Ba mai mult decat atat este vorba despre un mecanism perfect functional.

Jackson Oswalt pare sa fi depasit asteptarile tuturor, mai ales ca el s-a folosit de componente pe care le-a gasit in cadrul magazinelor online. Tanarul s-a folosit in special de pe eBay, si si-a achizitionat componentele pe rand.

Pustiul de 12 ani care si-a construit un reactor de fuziune nucleara, in garajul casei sale

Pustiul de 12 ani este originar din Memphis, in Statele Unite ale Americii si se mandreste cu reusita sa! Si-a construit un reactor de fuziune nucleara propriu, in garajul casei, cu ajutorul obiectelor comandate de pe internet.

Totodata, el ar fi finalizat constructia reactorului cand avea doar 11 ani. Un an mai tarziu a realizat prima fuziune cu ajutorul reactorului sau. Masinaria lui a ajuns sa coste, in total, 10.000 de dolari. Insa, parintii l-au sprijinit si financiar, nu doar moral, asa ca toate componentele erau trecute in conturile lor.

Reactorul pe care Jackson Oswalt l-a asamblat si testat a reusit sa loveasca atomii intre ei cu o forta suficient de mare pentru a fuziona intr-unul singur. Pana acum, recordul pentru cel mai tanar geniu care a creat o astfel de masinarie era detinut de catre Taylor Wilson. Acesta si-a construit un reactor de fuziune nucleara la 14 ani.

„Am inceput procesul prin analizarea lucrarilor realizate de alti oameni privind reactoarele de fuziune. Apoi, am facut o lista cu partile de care aveam nevoie si le-am cumparat de pe eBay, dupa care le-am modificat pentru a se potrivi cu proiectul meu”, a povestit pustiul de 12 ani.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 26 feb. 2019, 10:51 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă