Prognoza ANM. Temperaturile scad în România: vor fi ninsori și ploi

Publicat: 13 Apr. 2020, 09:33 News

Prognoza ANM. Temperaturile scad în România. Zilele ce vor urma, România va fi lovită de temperaturi scăzute, chiar și de un val de ploi reci și ninsori în anumite zone ale țării.

Astfel că, în zilele care vor urma, țara noastră va si străbătută de un aer rece, iar local vor fi ploi și ninsori. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, chiar dacă luni, 13 aprilie, vremea va fi frumoasă în marea parte a regiunilor, treptat se va înnora în nord-vest. Noaptea, local vor fi ploi însoțite de descărcări electrice. În nordul Carpaților Orientali, își vor face prezența și precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla slab și moderat, intensificările fiind prezente pe crestele mondane, în Est, Sud-Est și în Vest. Temperaturile vor fi de 10-11 grade Celsius pe litoral și 24 de grade în Câmpia de Vest. Dimineața își face simțită prezența ceața. Astăzi, în București, vor fi 20 de grade Celsius, iar minina va fi de 7…9 grade. Vântul va sufla slab și moderat, arată Adevărul.

Însă, începând de marți, vremea se răcește în cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi și local ninsori, la munte. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Maramureş şi nordul Transilvaniei şi 23 de grade în Muntenia, iar cele minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă, se vor încadra între -4 şi 5 grade.

Estimarea valorilor termice și a precipitațiilor în perioada 6 – 19 aprilie

BANAT

În prima săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, de la o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade în 11 și 12 aprilie. Această tendință va fi asemnătoare și pentru temperaturile minime, media acestora urmând să crească de la 0 grade în dimineața zilei de 7 aprilie, până spre 6…7 grade. În a doua săptămână, sunt estimate valori maxime în medie de 16…19 grade și minime de 6…8 grade. Până pe data de 12 aprilie nu se vor semnala precipitații, iar apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 22…24 de grade. Tendința va fi asemăntoare și pentru temperaturile minime, astfel de la dimineți cu vreme rece, în care media va fi de 0…2 grade, se va ajunge la 6…7 grade. După 13 aprilie sunt estimate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, respectiv, o medie a valorilor maxime de 16…18 grade și de aproximativ 6 grade pentru cele minime. Nu sunt prognozate precipitații până în 12 aprilie. În perioada 13-19 aprilie, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de -5…-2 grade și maxime în creștere ușoară spre 15…16 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19…20 de grade și minime în general pozitive, la o medie de 2…4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 și 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade. Nu vor fi precipitații în prima săptămână de prognoză, probabilitatea ca acestea să-și facă apariția urmând să crească după data de 13 aprilie.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de -2 grade și maxime în creștere ușoară spre 16…17 grade. Ulterior vremea va deveni caldă pentru această perioadă, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 20 de grade și minime ce vor ajunge la o medie de 6 grade. După această dată, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel valorile maxime estimate vor fi în jur de 15 grade, iar media minimelor va fi de 3…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 13 aprilie. Până atunci nu sunt prongnozate precipitații, vremea urmând să fie frumoasă.

MOLDOVA

În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade și maxime în creștere ușoară spre 16 grade. Ulterior, vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel încât pe 12 și 13 aprilie, când se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6…7 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade, iar a minimelor de 4…5 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi deficitar, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 13-17 aprilie.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 16…17 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 7…8 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-14 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 15 grade și a minimelor de 5…6 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, însă trecător vor fi posibile precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 14-18 aprilie.

MUNTENIA

În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de 1…2 grade și maxime în creștere ușoară spre o medie de 17 grade. Ulterior, până pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 22 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7…8 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu media temperaturilor maxime în jurul a 18 grade, iar a minimelor de 6…7 grade. Pe fondul regimului pluviometric deficitar, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 14-15 aprilie și 17-18 aprilie.

OLTENIA

În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de 1…2 grade și maxime în creștere ușoară spre o medie de 16 grade. Ulterior, până pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 21 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7…8 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu media temperaturilor maxime în jurul a 17 grade, iar a minimelor de 5…6 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 14-18 aprilie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10…11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1…2 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-13 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1…0 grade. Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13-18 aprilie.

Publicat: 13 Apr. 2020, 09:33 News
Pe aceeași temă