Ninsori în România, la mijloc de iunie! Când ar putea fi redeschis Transfăgărășanul

Publicat: 14 iun. 2021, 13:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Ne aflăm la mijlocul lunii iunie, iar vremea continuă să ne surprindă! În anumite părți din România, la munte, au avut loc ninsori ca în povești. Oamneii au fost surprinși de surpriza pe care natura le-a făcut-o.

În Masivul Bucegi se scriu povești de iarnă la jumătatea lunii iunie, 2021. Chiar dacă meteorologii au anunțat faptul că în noaptea de duminică spre luni și în cursul zilei de luni vor fi precipitații mixte pe creste, oamenii au rămas uimiți de cum i-a putut surprinde natura, la început de vară.

În cursul dimineții de luni au fost surprinse imagini la Refugiul Salvamont Bușteni, în timp ce ningea. Vegetația a fost acoperită de un strat de zăpadă. De asemenea, temperaturile scăzute au menținut stratul de zăpadă, iar pe Transfăgărășan au intervenit utilaja de deszăpezire. În funcție de condițiile meteorologice, din data de 1 iulie 2021, Transfăgărășanul ar putea fi redeschis.

Săptămâna trecută, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu, notează stirileprotv.ro.

Actualizare informare meteorologică

Interval de valabilitate: 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici.

Notă: manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala până la sfârșitul săptămânii.

sursă foto: pixabay

Publicat: 14 iun. 2021, 13:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă