Info: Cât costă un porumb fiert pe litoral și când se redeschide Transfăgărășanul

Publicat: 01 iul. 2020, 09:40 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Informațiile dimineții: cât costă un porumb fiert pe litoral, dar și când se redeschide Transfăgărășanul?

Chiar dacă ne aflăm în stare de alertă, iar măsurile impuse de autorități au fost relaxate din iunie, românii, totuși, au dat ”năvală” pe plajă, dar și la munte.

Pe litoral abia dacă mai ai loc să arunci un ac printre șezlonguri, prosoape și oamenii care au venit să se bucure de razele soarelui și să se bălăcească în valurile mării. Dar chiar dacă și-au dorit să ajungă pe plajă, în oricare dintre stațiunile de la noi, trebuie să fie mereu conștiente că pericolul ”e la colț”, să se protejeze și să mențină distanța fizică între celelalte persoane. Dar imaginile de la televizor au arătat o altă ”față” a pandemiei…

Cât costă un porumb fiert pe litoral?

Mii de persoane au fost la plajă zilele acestea, având în vedere și faptul că în Dobrogea precipitațiile abundente s-au stopat. Dacă în urmă cu trei săptămâni, marea era învolburată și plajele erau cuprinse de furtuni, acum nisipul e foarte fierbinte.

Pe de altă parte, o întrebare pe care și-o pun românii este ”cât mai costă un porumb fiert pe plajă?”. Răspunsul e simplu: tot 5 lei costă! Vânzătorii de pe plajă se plimbă zilnic printre oameni, cu speranța că aceștia vor cumpăra știuleții, dar trebuie să fie foarte atenți: porumbul ținut în soare poate avea bacterii, arată Antena 3.

Când se redeschide Transfăgărășanul?

Oază de liniște și o priveliște de milioane! Transfăgărășanul face legătura între Muntenia și Transilvania și are o lungime de 152 de kilometri, parte a DN 7C. Drumul a fost finalizat în data de 20 septembrie 1974, de atunci purtând și acest nume de Transfăgărășan.

Potrivit transfagarasan.net, o parte din drum este închis timp de 8 luni de zile, iarna și primăvara din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren și alte pericole. De astăzi, 1 iulie, Transfăgărășanul se redeschide începând cu 8 dimineața.

”Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.

În perioada 4 noiembrie 2019 – 30 iunie 2020, DN 7C – TRANSFĂGĂRĂŞAN este ÎNCHIS pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie”, se arată pe site.

Publicat: 01 iul. 2020, 09:40 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă