Prognoza ANM. Cum va fi vremea până în prima săptămână din luna februarie: precipitații abundente și temperaturi scăzute | Prognoza specială pentru Municipiul București

Publicat: 11 Jan. 2021, 09:29 Arhiva

Prognoza ANM. Meteorologii au emis estimările meteorologice pentru perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021. De asemenea, a fost emisă și o prognoză specială pentru Municipiul București și o atenționare meteorologică pentru trei zile în care se anunță ninsori și temperaturi scăzute.

Săptămâna 11 ianuarie – 18 ianuarie

Temperatura medie a aerului

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Săptămâna 18 ianuarie – 25 ianuarie

Temperatura medie a aerului

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie

Temperatura medie a aerului

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această sâptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 1 februarie – 8 februarie

Temperatura medie a aerului

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza specială pentru Municipiul București

11.01.2021 ora 06:00 – 11.01.2021 ora 14:00

Vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3…7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8…15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35…45 km/h. Temperatura = maximă se va situa în jur de 1 grad.

11.01.2021 ora 14:00 – 13.01.2021 ora 10:00

Înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat (rafale de 30….40 km/h). Vor fi maxime în jur de 1 grad și minime de -2…0 grade.

Informare meteo pentru România

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; polei.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15…30 l/mp.

Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Notă: În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

Cod galben de ninsori în România | Sursă captură: ANM România

Atenționare meteo – Cod galben de ninsori

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Sursă foto: Pixabay, captură prognoza ANM România

Publicat: 11 Jan. 2021, 09:29 Arhiva
Pe aceeași temă