Prognoza ANM. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice în România

Publicat: 04 sept. 2020, 08:29 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Prognoza ANM. Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu pentru mai multe județe din țară. În următoarele ore sunt așteptate să cadă cantități mari de apă.

Conform informațiilor apărute pe site-ul oficial al ANM, în următoarele ore sunt așteptate ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în mai multe județe din țară: Vaslui, Bacău, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, București, Giurgiu, Teleorman și Harghita.

Cod galben de ploi torențiale

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50…70 l/mp.

Cod galben și cod portocaliu de vreme rea în mai multe județe din țară

Prognoză specială pentru Municipiul București

Prognoză specială pentru intervalul 03.09.2020 ora 12:00 – 04.09.2020 ora 23:00

03.09, ora 12 – 03.09, ora 21 – Cerul va avea înnorări, iar spre seară va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla
slab și moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

03.09, ora 21 – 04.09, ora 23 – Vremea va fi instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate – în medie 15 … 25 l/mp. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, iar cea maximă de vineri se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Publicat: 04 sept. 2020, 08:29 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă