Ideea geniala a primarului din Comarnic! Toti cei care merg la munte si stau bara la bara pe DN1 pot fi afectati! Ce vrea sa le faca soferilor din Bucuresti si Ilfov!

Publicat: 21 Aug. 2019, 15:43 News
Ideea geniala a primarului din Comarnic! Toti cei care merg la munte si stau bara la bara pe DN1 pot fi afectati! Ce vrea sa le faca soferilor din Bucuresti si Ilfov!

Al doi-lea oras din Romania care a declansat razboi poluarii masinilor din trafic dupa Bucuresti este Comarnic.

Primarul din Comarnic vrea sa introduca taxa pentru soferii din Bucuresti! Sorin Popa, primarul orasului Comarnic vrea sa introduca viniete pentru toti masinile din Bucuresti si Ilfov care traverseaza saptamanal localitatea sa.

Primarul uneia dintre cele mai tranzitate localitati de pe Valea Prahovei s-a gandit ca ar putea sa introduca o taxa de acces pentru masini in localitatea sa. Modelul sau a fost Gabriela Firea care a decis sa impuna o taxa pentru toate masinile din afara Bucuresi si Ilfov care vor tranzita capitala. Totusi dorinta primarului si ideea lui nu pot fi puse in practica pentru ca aglomeratia din fiecare weekend din Comarnic este pe DN1 care este un drum national, iar administrarea lui nu tine de localitatea pe care o traverseaza.

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, pentru ph-online.ro

„Drumul național nu aparține de localitatea noastră, aparține de drumurile naționale (n.r. Compania Națională de Drumuri CNAIR)”, a declarat pentru HotNews.ro Ioana Velcea, secretarul orașului Comarnic. „Primarul a fost întrebat, dânsul a zis că va discuta cu compartimentele de specialitate oportunitatea introducerii acestei taxe. Venind și discutând cu noi am stabilit că nu avem cum să introducem această taxă”, a mai spus secretarului orașului prahovean.

Primarul din Comarnic vrea sa introduca taxa pentru soferii din Bucuresti!

Comarnic este unul dintre cele mai tranzitate orase de pe Valea Prahovei si saptamanal zeci si chiar sute de mii de masini stau in coloana pe toata lungimea localitatii. Gazele de esapament sunt principalul factor de poluare al orasului. In Bucuresi primarul Gabriela Firea a lansat in dezbatere publica introducerea de viniete pentru masinile din alte judete decat Bucuresti. De asemenea masinile cu norma de poluare sub Euro 3 nu vor mai avea deloc voie sa circule prin centrul Capitalei.

Publicat: 21 Aug. 2019, 15:43 News
Pe aceeași temă