Prima vacă clonată din lume, Kaga, a murit la vârsta de 21 de ani

Publicat: 10 Oct. 2019, 15:17 Life
Prima vacă clonată din lume, Kaga, a murit la vârsta de 21 de ani

A murit din cauze naturale, la același centru de cercetare din Japonia unde s-a născut, au declarat surse guvernamentale pentru agenția de presă Kyodo.

Prima vacă clonată din lume, Kaga, a murit. S-a născut în iulie 1998, la centrul de cercetare Ishikawa, în cadrul unui proiect realizat împreună cu Universitatea Kinki – în prezent, Universitatea Kindai -, cu ajutorul aceleiași tehnologii folosite pentru clonarea oii britanice Dolly, în 1996. Dolly a murit în februarie 2003.

Cercetătorii japonezi au obținut atunci vacile gemene Kaga și Noto, cea din urmă murind în mai 2018.

Prima vacă clonată din lume, Kaga, a murit

Prima vacă clonată din lume, Kaga, a murit

Kaga, care a murit de bătrânețe – o vacă trăiește, în medie, 20-25 de ani -, a început să aibă probleme de sănătate în septembrie și a primit atunci ca tratament vitamine și antiinflamatoare, au declarat reprezentanții centrului de cercetare pentru agenția de presă Kyodo.

La începutul lunii octombrie, însă, vaca nu mai putea sta în picioare, iar, miercuri, a murit.

În 2006, la centrul Ishikawa au fost produse prin clonare 14 vaci, dar oficialii din domeniu au renunțat treptat la proiectul care a avut scopul inițial de a îmbunătăți producția de carne și lapte. În 2009, a fost restricționată distribuția de carne obținută prin clonare în Japonia.

Vacile clonate au fost păstrate la centru pentru a se stabili care este speranța de viață a animalelor.

Publicat: 10 Oct. 2019, 15:17 Life
Tags:
Pe aceeași temă