Prima reacţie a lui Bill Gates, după ce a văzut teoriile conspirației care circulă pe internet despre el şi despre pandemie: „Oamenii chiar cred asta?”

Publicat: 27 Jan. 2021, 15:07 Arhiva
Prima reacţie a lui Bill Gates, după ce a văzut teoriile conspirației care circulă pe internet despre el şi despre pandemie: „Oamenii chiar cred asta?”

Cofondatorul Microsoft şi filantropul Bill Gates afirmă că este uimit de volumul teoriilor conspiraţiei, „nebune” şi „malefice”, care îl privesc şi care se răspândesc pe reţelele sociale în timpul pandemiei COVID-19, declarând şi că ar dori să exploreze ce se află în spatele lor, relatează Reuters.

Într-un interviu recent, Gates a vorbit de milioanele de postări online şi „teorii nebuneşti ale conspiraţiei” despre el şi despre expertul american de vârf în boli infecţioase Anthony Fauci: „Nimeni nu ar fi prezis că eu şi dr. Fauci am fi atât de proeminenţi în aceste teorii cu adevărat rele”, a spus Gates.

„Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară”, a completat milionarul.

Ce teorii ale conspirației circulă pe internet

De când a început pandemia, în urmă cu un an, milioane de conspiraţii s-au răspândit pe internet, alimentând dezinformarea despre coronavirus, originile sale şi motivele celor care lucrează împotriva acestuia. Acestea includ afirmaţii că Fauci şi Gates au creat pandemia pentru a controla oamenii, că vor să profite de răspândirea virusului şi că vor să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri în oameni.

„Oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Gates.

„Va trebui să învăţăm cu privire la acest lucru în anul următor şi să înţelegem … cum se schimbă comportamentul oamenilor şi cum ar fi trebuit să reducem acest lucru?”, a continuat acesta.

Gates i-a lăudat pe Fauci şi pe Francis Collins, şeful Institutului Naţional al Sănătăţii din SUA, ca „oameni deştepţi” şi „minunaţi” şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să-i vadă lucând eficient şi spunând adevărul sub noua administraţie a preşedintelui Joe Biden. În timpul mandatului lui Donald Trump, a spus Gates, a simţit uneori că Fauci şi Collins ar fi fost „singurii oameni sănătoşi din guvernul SUA”.

„Sunt încântat de echipa pe care Biden a ales-o”, pentru a aborda criza sănătăţii, a spus Gates. Gates a spus că este, de asemenea, mulţumit că, sub Biden, Statele Unite s-au alăturat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 27 Jan. 2021, 15:07 Arhiva
Pe aceeași temă