Bill Gates avertizează! Miliardarul crede că lumea ar trebui să se pregătească pentru următoarea pandemie ca pentru un război

Publicat: 28 Jan. 2021, 11:11 Arhiva
Bill Gates avertizează! Miliardarul crede că lumea ar trebui să se pregătească pentru următoarea pandemie ca pentru un război

Bill Gates crede că lumea trebuie acum să se pregătească pentru următoarea pandemie, aşa cum s-ar pregăti pentru un război. Bill Gates. Pe lângă investiţiile ştiinţifice, miliardarul solicită şi înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Bill Gates crede că lumea trebuie acum să se pregătească pentru următoarea pandemie, aşa cum s-ar pregăti pentru un război, care trebuie să se traducă în investiţii de zeci de miliarde de dolari în fiecare an, subliniază el într-o scrisoare publicată miercuri.

”Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni”, scrie acesta într-o ”scrisoare anuală,” semnată împreună cu soţia sa, Melinda, potrivit Le Figaro.

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuie miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Miliardarul, care a dat deja un semnal de alarmă cu privire la pericolele pandemiilor, în special într-o celebră conferinţă TED din 2015, susţine, de asemenea, crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” care ar fi în alertă constantă pentru a răspunde unei potenţiale crize sanitare. Bill Gates estimează că ar fi nevoie de aproximativ 3.000 de astfel de profesionişti în întreaga lume.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 28 Jan. 2021, 11:11 Arhiva
Pe aceeași temă