Prelungește Klaus Iohannis starea de urgență? ”Atenție mare, fiindcă pericolul uriaș în România este din momentul relaxării”

Publicat: 12 May. 2020, 14:33 News
Prelungește Klaus Iohannis starea de urgență? ”Atenție mare, fiindcă pericolul uriaș în România este din momentul relaxării”

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că președintele Klaus Iohannis poate prelungi starea de urgență, fiind singura soluție până când noile măsuri adoptate vor intra în vigoare conform legii. 

Soluția logică este o stare de urgență prelungită, deși președintele a spus că nu va prelungi starea de urgență, dar în pandemia asta s-au spus multe. Deci rămâi cu starea de urgență încă cinci zile, cât spune legea, fără să mai treacă de aprobarea Parlamentului și de luni treci la starea de alertă. Respecți și legea și ții și situația sub control. Conflictul care este acum între public și Guvern este aiuritor. Parcurile nu sunt închise că așa vrea Guvernul, cârciumile nu sunt închise pentru că așa vrea Guvernul, ci pentru că în toată lumea asta sunt măsurile prin care cât de cât s-a ținut pandemia sub control.

Prelungește Klaus Iohannis starea de urgență?

Vedeți că avem o problemă cât casa și este bine să o explicăm publicului din România. Toate națiunile care au relaxat măsurile au cunoscut o creștere a numărului de infectări. La câteva zile de la relaxare. Atenție mare fiindcă pericolul uriaș în România este din momentul relaxării. Nu toată lumea este conștientă. (…) Nu Guvernul închide, ci virusul ucigaș. Nici măcar domnul Iohannis nu comandă SARS-CoV-2.

Toată lumea a înțeles că trebuie reluat procesul economic, fiindcă trebuie să pui pâine pe masă. Și așa vom avea probleme imense din procesul economic. Nu poți da 16 mp unui angajat la birou când acum îi dai 4-8 metri. Ce faci? Dai afară oameni? Sau mai iei spațiu de birou, dar pe ce costuri? Nu poți să lași distanțarea socială în fabrici. Strungul e strung, iar pe lângă el lucrează 8-12 oameni”, a declarat Bogdan Chirieac în direct la România TV.

Publicat: 12 May. 2020, 14:33 News
Pe aceeași temă