Prăjitura deşteaptă sau cel mai inteligent desert de week-end! Reţeta simplă, care e gata în 30 de minute

Publicat: 14 Mar. 2020, 10:00 Retete & Diete
Prăjitura deşteaptă sau cel mai inteligent desert de week-end! Reţeta simplă, care e gata în 30 de minute

Prăjitura inteligentă este alegerea ideală pe care să o pregătiți într-o zi de week-end, pentru a-i mulțumi pe toți membrii familiei. Prăjitura deșteaptă este ușor de făcut, nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar gustul aromat va satisface chiar și cele mai exigente dorințe.

Prăjitura deșteaptă, răsfățul perfect de week-end

Așa cum sugerează și numele, acest desert este unul cu totul și cu totul special. Dintr-o singură compoziție, veți obține la final o prăjitură cu trei straturi. Sună bine, nu? Nu vă speriați, pentru că deși are un nume sofisticat, în realitate, acest desert este foarte ușor de preparat.

În plus, este și o prăjitură ieftină, pentru că ingredientele de care aveți nevoie le găsiți cu siguranță în orice bucătărie. Nu veți petrece nici foarte mult timp în bucătărie, ceea ce e perfect pentru un week-end, când vă doriți să petreceți timp și cu cei dragi. În cel mult o oră, prăjitura inteligentă va fi gata de pus pe masă și de servit în familie.

Rețeta pentru prăjitura inteligentă

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 250 g de unt (cu cât este mai gras, cu atât mai bine)
  • 10 linguri de făină
  • 250 g de zahăr
  • 1 l de lapte
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală
  • vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, în timp ce gălbenușurile trebuie frecate bine cu zahăr. Acestea vor fi gata de-abia atunci când se albesc. După aceea, adăugați untul, topit în prealabil. Aveți grijă ca acesta să fie rece atunci când îl puneți peste gălbenușuri. La final, adăugați și laptele, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în compoziție. Când totul este încorporat, puneți esențele.

Peste albușurile bătute spumă, adăugați făina, puțin câte puțin. Amestecați de jos în sus până când încorporați întreaga cantitate de făină.

Adăugați compoziția de gălbenușuri peste cea de albușuri și omogenizați. Puneți totul într-o tavă puțin mai înaltă și băgați la cuptor pentru maximum 30 de minute. Nu deschideți deloc cuptorul în primele 20 de minute. Aveți grijă că trebuie să încingeți cuptorul înainte de a pune prăjitura în el. Coaceți la foc mediu, așa cum se face de obicei la orice prăjitură.

Când va fi gata, desertul se va rumeni deasupra. Este ideal să lăsați prăjitura să se răcească în cuptor. Dacă o veți scoate fierbinte, există riscul să se crape destul de mult, iar aspectul nu va mai fi la fel de frumos.

În funcție de preferințele fiecăruia, puteți pudra prăjitura cu zahăr la final.

Publicat: 14 Mar. 2020, 10:00 Retete & Diete
Pe aceeași temă