Prăjitura deșteaptă sau inteligentă. Rețeta ușoară și secretele unui desert delicios

Publicat: 30 mai 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Prăjitura deșteaptă sau inteligentă. Rețeta ușoară și secretele unui desert delicios

Prăjitura deșteaptă reprezintă cu siguranță desertul ideal, dacă vreți să impresionați pe cineva. Rețeta este ușor de făcut, extrem de delicioasă și așa cum îi spune și numele, în mare parte prăjitura se va prepara aproape singură.

Prăjitura inteligentă, un desert ieftin și rapid

Prăjitura inteligentă a început să câștige din ce în ce mai mult teren în ceea ce privește preferințele gospodinelor în materie de deserturi. Și nu e de mirare. Este o prăjitură care se ridică la nivelul numelui pe care îl poartă. Practic tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele, după care prăjitura inteligentă se va aranja singură. Straturile se vor separa în timp ce desertul se află la cuptor. La final, prăjitura va avea trei straturi.

Ca să vă faceți o idee, această prăjitură seamănă la gust cu mult mai celebrul Cremșnit. Se prepară însă mult mai rapid, iar aspectul final îi va impresiona cu siguranță chiar și pe cei mai pretențioși musafiri. În plus, este extrem de gustoasă și fină. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara prăjitura inteligentă.

Ingrediente:

  • 9 ouă
  • 1 litru de lapte
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • zahăr vanilat sau esență de vanilie

Cum preparați prăjitura inteligentă

Prima dată trebuie să topiți untul, după care îl lăsați să se răcească. După aceea, separați albușurile de gălbenușuri. Indicat ar fi să mixați prima dată gălbenușurile, pentru că spuma de albușuri se va lăsa dacă începeți cu ea.

Așadar, amestecați bine gălbenușurile cu zahărul pudră. La final, trebuie să obțineți o cremă omogenă, care să devină albicioasă. Abia după aia adăugați untul topit și răcit. Nu-l turnați însă pe tot odată, ci puțin câte puțin. După aceea, puneți și făina și amestecați bine, să nu rămână cocoloașe. La final, turnați și laptele treptat și omogenizați bine compoziția.

Lăsați deoparte crema de gălbenușuri și ocupați-vă de albușuri. Acestea trebuie bătute spumă cât mai tare. Adăugați esența de vanilie și zahărul vanilat și amestecați. Spuma astfel obținută se toarnă peste gălbenușuri. Aveți grijă să puneți puțin câte puțin și să amestecați bine.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră. Un aspect important este să nu deschideți ușa cuptorului în această perioadă. Când va fi gata, prăjitura se va rumeni puțin deasupra. Nu o scoateți însă din cuptor până nu se răcește. Prăjitura inteligentă trebuie lăsată peste noapte înainte să o tăiați.

Pentru un aspect mai plăcut, desertul se pudrează cu zahăr pudră.

Publicat: 30 mai 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Pe aceeași temă