Biluțe de biscuiți. Un desert la fel de bun ca salamul de biscuiți. Iată rețeta

Publicat: 15 feb. 2020, 10:30 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Biluțe de biscuiți. Un desert la fel de bun ca salamul de biscuiți. Iată rețeta

Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai apreciate deserturi, atât datorită gustului inconfundabil, cât și datorită faptului că se prepară extrem de ușor și rapid. Ce ați spune dacă în locul clasicului salam de biscuiți, ați încerca să faceți niște biluțe din aceeași compoziție, pe care eventual să le și umpleți cu vișine, de exemplu? Sună bine, nu?

Biluțele de biscuiți, gata în mai puțin de 30 de minute

Biluțele de biscuiți reprezintă varianta ideală atunci când doriți să preparați un desert gustos, fără să petreceți foarte mult timp în bucătărie și fără să folosiți cuptorul. La fel ca și salamul de biscuiți, biluțele sau bombițele de biscuiți, cum mai sunt denumite, se prepară în cel mult 30 de minute. În plus, acestea pot fi umplute cu vișine din compot sau chiar din vișinată, pentru un gust și mai desăvârșit. De asemenea, puteți folosi și stafide sau nucă, în funcție de preferințele dumneavoastră. Indiferent de rețeta pe care doriți să o preparați, ingredientele de bază sunt aceleași: biscuiți, zahăr, unt, cacao și esențe, pentru o aromă și mai puternică. Dacă mai ținem cont și de faptul că acest desert poate fi și de post, atunci rețeta pentru biluțele de biscuiți nu trebuie să lipsească din bucătăria dumneavoastră.

Rețetă biluțe de biscuiți

Ingrediente:

  • 500 gr de biscuiți populari sau digestivi
  • 300 gr de zahăr
  • 150 gr de unt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 pahare de apă sau 200 ml de lapte (dacă nu doriți să faceți desertul de post)
  • esență de rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • câteva linguri de nucă de cocos, pentru decor
  • vișine, dacă doriți să le puneți în mijlocul biluțelor
  • stafide sau nucă, de asemenea opțional

Mod de preparare:

Se macină biscuiții, astfel încât să fie cât mai fini. De preferat ar fi să-i puneți în robotul de bucătărie. După aceea, amestecați biscuiții cu zahărul vanilat și cu cele două linguri de cacao. Într-un vas puneți apa sau laptele și zahărul la fiert, până când acesta din urmă se va topi și se va obține un sirop gros. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul și se amestecă până când acesta se topește de tot. Se toarnă peste compoziția de biscuiți și se amestecă bine. Adăugați esența de rom. Din această compoziție se fac biluțe de mărime potrivită și se dau prin nucă de cocos sau prin nucă măcinată fin. Bombițele de biscuiți se lasă la frigider măcar o oră.

Biluțe de biscuiți umplute cu vișine

În cazul în care doriți să faceți biluțe umplute cu vișine, cu stafide sau cu nucă, respectați aceeași rețetă, dar în momentul în care formați bombițele, adăugați în mijloc câte o vișină, câteva stafide sau puțin miez de nucă, tăiat mărunt.

Publicat: 15 feb. 2020, 10:30 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Pe aceeași temă