Europa Centrală are parte de un trend ascendent când vine vorba despre infectarea cu noul coronavirus. Polonia, potrivit informațiilor, intră în cel de-al treilea val pandemic. Aproximativ 10% dintre cazurile de COVID-19 din Polonia sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului. Slovacia și Cehia prezintă un trend ascendent al numărului de cazuri.
Este panică la nivelul Europei, căci din ce în ce mai multe state europene prezintă un trend ascendent la numărul de infectați cu noul coronavirus. Potrivit alephnews, Polonia intră în cel de-al treilea al de infectări cu noul coronavirus, anunțul fiind făcut recent de către Ministerul Sănătății. 10% dintre cazurile de COVID-19 din Polonia sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului.
Astfel că, autoritățile, înainte de venirea acestui val pandemic, au relaxat restricțiile, pârtiile de schi au fost redeschis, iar localurile și teatrele funcționează la jumătate din capacitate. Este foarte posibil să se revină la o carantinare generală, precum a fost în luna ianuarie, până la jumătate.
Pe de altă parte, și Slovacia și Cehia sunt pe o pantă asendentă vis-a-vis de numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Nu se exclude revenirea la o stare de urgență. Cehia nu va deschide încă magazinele neesențiale, fiind țara din Europa care are una dintre cele mai mari rate de infectări, cu 968 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.
Oamenii de știință au descoperit 13 tulpini de coronavirus pe teritoriul chinez. Însă, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății susține faptul că tulpinile respective ar fi existat deja în decembrie 2019, chiar când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri. O echipă de cercetători a luat parte la un studiu în China, Wuhan, centrul unde a izbucnit pandemia mondială de coronavirus, arată alephnews.ro.
Astfel că, la acest studiu au luat parte 17 specialiști de la OMS și 17 cercetători chinezi care au recoltat proble în China și au descoperit faptul că în decembrie 2019, deja ar fi existat 13 tulpini de Covid-19. La aceste rezultate au ajuns și după ce au analizat și probe genetice parțiale. Unele probe au fost colectate din piețe și altele care nu au legătură cu zonele de mărfuri.
Există o posibilitate ca virusul să fi circulat printre oameni mult mai devreme. Misiunea OMS în Wuhan a analizat 92 de cazuri suspecte din lunile octombrie și noiembrie din anul 2019 la pacienți care aveau simptome similare cu cele la îmbolnăvirea cu noul coronavirus. S-au făcut și teste pentru anticorpi, iar la cei 67 de pacienți care au acceptat, testele au ieșit negative.
Sursă foto: pixabay