Piftie de porc tradițională: trucul recomandat de Radu Anton Roman pentru a păstra gelatina transparentă

Publicat: 13 dec. 2023, 10:43 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Piftie de porc tradițională: trucul recomandat de Radu Anton Roman pentru a păstra gelatina transparentă

Piftia de porc este unul dintre cele mai iubite preparate de români, mai ales în perioada Crăciunului. Radu Anton Roman folosea un truc secret pentru a păstra gelatina transparentă.

Preparat tradiţional, piftia nu lipseşte de pe nicio masă de sărbători. O reţetă delicioasă regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Gospodinele sunt învăţate cum să prepare o piftie perfectă, dar şi cât usturoi să adauge pentru a fi delicioasă.

Ingrediente şi cantităţi:

cap de porc

limbă

şorici

picioare de porc

urechi Citește toată rețeta aici.

Publicat: 13 dec. 2023, 10:43 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă