Pestele in alimentatia gravidelor. De ce nu au voie sa il manance si cum isi pun in pericol bebelusul. Riscurile sunt majore!

Publicat: 01 Jun. 2018, 21:00 Parenting

Pestele in alimentatia gravidelor nu pare sa fie o idee tocmai buna.

Pestele in alimentatia gravidelor

Specialistii sunt de parere ca pestele in alimentatia gravidelor reprezinta un pericol, insa rezultatele adverse nu apar chiar imediat. Pentru ca unele tipuri de peste sunt bogate in mercur, viitoarele mamici sunt sfatuite sa se fereasca si sa nu le consume.

Sanatatea viitorului bebelus depinde in special de obiceiurile cotidiene ale mamei, iar cata vreme se afla in pantece poate fi in pericol din pricina alimentelor nepotrivite pe care aceasta le consuma. Desi pestele e fara indoiala unul dintre cele mai sanatoase alimente, gravidele sunt sfatuite sa nu il manance prea des, si nici in cantitati foarte mari.

Efectele negative sunt ca ar putea duce la o dezvoltare necorespunzatoare a fatului, iar mai tarziu, cand copilul creste, la probleme majore de sanatate. Trebuie evitati pestii foarte mari, pentru ca acestia traiesc mai mult si sunt expusi pe termen lung la contaminarea cu metimercur.

« Pagina anterioară Continuarea articolului »

Publicat: 01 Jun. 2018, 21:00 Parenting
Pe aceeași temă