Beneficiile capsunilor. De ce ar trebui sa le consumi cat mai des. Fac minuni pentru organism!

Publicat: 01 iun. 2018, 12:09 Autor: madalina m. Retete & Diete

Printre beneficiile capsunilor se numara si faptul ca sunt ideale in curele de detoxifiere.

Beneficiile capsunilor sunt binecunoscute, aceste fructe reprezentand o sursa ideala de vitamine pentru organism, insa nu foarte multa lume alege sa le manance zilnic. Totusi, capsunile au ajuns sa fie considerate un adevarat simbol al sanatatii!

Pentru multi oameni, capsunile reprezinta gustul si mirosul copilariei si vine la pachet cu amintiri foarte placute. In special copiii sunt cele care le prefera, pentru ca au un gust dulce-acrisor si parfumat.

Beneficiile capsunilor

Unul dintre beneficiile capsunilor, care apar primavara tarziu in nenumarate specii si soiuri, il reprezinta faptul ca sunt o sursa naturala de vitamina C. In afara de om, toate mamiferele sunt capabile sa produca vitamina C in propriul organism. De asemenea, consumul regulat de capsuni duce la imbunatatirea sistemului imunitar. O portie de capsuni contine 51.5 mg de vitamina C, jumatate din doza zilnica recomandata de medici.

Aceste fructe au si un aport caloric redus, de aproximativ 30 kcal la 100 g de capsuni. Tocmai de aceea sunt recomandate in cadrul momentelor de detoxifiere sau in curele de slabire de tip disociat.

Printre beneficiile capsunilor se mai regaseste si faptul ca au proprietati antioxidante si pot preveni boli grave ale ochilor, cum ar fi cataracta. Respectiva boala apare in special la persoanele cu o varsta inaintata. Rolul vitaminei C, in afara de apararea organismului, este ca ajuta la producerea si protejarea colagenului. Astfel, femeile care consuma regulat capsuni vor observa o mai buna mentinere a elasticitatii si fermitatii pielii.

Beneficiile capsunilor

Beneficiile capsunilor – Aceste fructe au si efecte antiinflamatorii, datorate fitonutrientilor continuti in fructele bine coapte. Alaturi de un efect anti-imbatranire, capsunile ajuta si protectia sistemului cardiovascular, fiind reglatoare naturale ale nivelului tensiunii arteriale.

Doua sau trei portii de capsuni consumate in fiecare saptamana ajuta si la reducerea colesterolului, deoarece contin antioxidanti, si stimuleaza o buna circulatie a sangelui in organism. Un studiu efectuat recent la nivel european a aratat ca Romania este printre tarile cel mai prost clasate in ceea ce priveste consumul de capsuni pe cap de locuitor.

Si femeile insarcinate se pot bucura de beneficiile capsunilor, pentru ca aceste fructe sunt extrem de sanatoase in special in perioada prenatala. Acidul folic este recomandat gravidelor sau femeilor care isi doresc o sarcina, iar capsunile contin 21 mg pe portie. Acest tip de vitamina B ajuta ca fatul sa isi dezvolte craniul si maduva spinarii!

(sursa: bbcgoodfood.com)

Publicat: 01 iun. 2018, 12:09 Autor: madalina m. Retete & Diete
Tags:
Pe aceeași temă