De necrezut! Câți lei costă o caserolă de 300 de grame de căpșuni, în noiembrie 2023

Publicat: 13 nov. 2023, 16:10 Autor: Alina Nistor News
De necrezut! Câți lei costă o caserolă de 300 de grame de căpșuni, în noiembrie 2023

Căpşunele româneşti sunt pe tarabe, iar cumpărătorii promit un gust autentic. Prețurile, însă, îi fac pe români să-și pună poftele în cui!

Temperaturile crescute i-au făcut pe mulți fermieri să planteze unele legume și fructe chiar mai târziu decât aveau în plan. Iar dacă vremea se menținea în continuare caldă atunci ei speră că vor vinde căpșune proaspete și în luna decembrie.

Cantitățile culese în această perioadă sunt, totuși, mai mici față de producția din lunile de vară, așa cum era de așteptat. Asta înseamnă că și prețul este mai mare, chiar dublu. Pentru o caserolă cu aproximtiv 300 de gr de fructe plătim acum 15 lei, în vară era la jumătate preţul la aceeaşi cantitate, potrivit Observator.

Acum, în „extrasezon”, fructele sunt şi mai gustoase

Deși suntem în luna noiembrie, antreprenorii încă pot culege căpșune proaspete în cantități mari. Fructele ajung în magazinele și supermarketurile din București, Ploiești, Buzău, Brăila și Foșcani.

Acum, în „extrasezon”, fructele sunt şi mai gustoase şi mai aromate decât erau pe timpul verii, spun fermierii. Doi tineri din județul Buzău, care au o plantație de căpșuni în localitatea Săhăteni, mărturisesc că soiul recoltat toamna este mult mai bun și aromat decât cel din timpul verii.

Tinerii vând un kilogram de căpșune cu 30 de lei: „Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate”, a spus unul dintre cultivatori, la emisiunea Agricool, de la Antena 3.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 13 nov. 2023, 16:10 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă