Pericolul la care te expui dacă bei același ceai în fiecare dimineață. Avertismentul specialiștilor

Publicat: 30 oct. 2023, 15:40 Autor: Alina Nistor Life
Pericolul la care te expui dacă bei același ceai în fiecare dimineață. Avertismentul specialiștilor

Specialiștii trag un semnal de alarmă! Potrivit acestora, nu este bine să bei același ceai în fiecare dimineață. Asta pentru că te expui la un pericol despre care nu știe multă lume.

Ceaiul sau cafeaua reprezintă un ritual pentru mulți dintre noi. Le savurăm dimineața, la prânz, în pauza de muncă sau în oraș cu prietenii. Beneficiile lor, consumate moderat, sunt cunoscute. Indiferent că este verde, negru sau de mentă, antioxidantii sunt principalul ingredient de care poți beneficia atunci când bei o cană cu ceai. Aceștia previn inflamarea vaselor de sânge și reduc riscul de cancer.

Pericolul la care te expui

Dar, ce nu știe multă lume este pericolul la care se expun atunci când consumă același tip de ceai pentru o perioadă mai îndelungată. Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar de medicină generală, explică de ce acest obicei poate deveni nociv pentru noi. Se pare că putem dezvolta patologii dacă bem același ceai zilnic.

”Într-o zi, o cană, două de ceai este foarte bine venită cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai. Au fost situaţii de pacienţi care s-au prezentat la medic cu o anumită patologie. Și medicul stând de vorbă cu ei a constatat că băuseră un tip de ceai timp de 5-10 ani şi asta determina anumite reacţii în timp”, a precizat dr. Andreea Dragomirescu, potrivit Digi 24.

Consumul zilnic de ceai de mușețel poate provoca erupții

Dacă consumi, de exemplu, ceai de mușețel în fiecare zi, te poți alege cu erupții pe piele sau cu perturbări ale florei intestinale. ”Muşeţelul este specific în special pentru afecţiunile digestive dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale. Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioada mai mare de 30 de zile”, a mai spus dr. Andreea Dragomirescu.

Ceaiul de coada calului are proprietăți numeroase. Combate problemele digestive, diuretice, dar nu poate fi consumat mai mult de trei săptămâni. Dacă depășiți acest termen, riscați să dezvoltați cristale în organism și să se formeze ezocstoze. ”Această plantă fiind foarte bogată în siliciu, dacă se face exces de coada calului. Poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism şi să se formeze ezocstoze”, a mai precizat dr. Andreea Dragomirescu.

Ceaiul nu ar trebui să fie dat copiilor sub 6 luni sub nicio formă. El poate conține bacterii periculoase sau poate genera reacții alergice grave. Oricând alegeți să îi dai copilului ceai cu recurență, zi de zi, pe termen mediu sau lung. Asigurați-vă că ați studiat în detaliu ce poate face fiecare plantă din ceaiul pe care l-ați ales.

Vârsta de 4 ani este un moment potrivit de la care copiii ar putea avea 1-2 cănițe de ceai pe zi. Dar mereu din alte fructe sau plante, nu mereu același ceai.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 30 oct. 2023, 15:40 Autor: Alina Nistor Life
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă