Patru români infectați cu coronavirus, internați la Terapie Intensivă. Ce se întâmplă în aceste momente cu pacienţii

Publicat: 18 Mar. 2020, 09:58 Arhiva
Patru români infectați cu coronavirus, internați la Terapie Intensivă. Ce se întâmplă în aceste momente cu pacienţii

Patru români infectați cu coronavirus au fost internați pe secții de Terapie Intensivă, însă au o stare generală stabilă.

Potrivit bilanțului anunțat marți seară, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cei 217 cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

40 de persoane au dosar penal

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Publicat: 18 Mar. 2020, 09:58 Arhiva
Pe aceeași temă