Pastele se apropie cu repeziciune si nu stiti ce desert sa pregatiti pentru oaspeti?
Pasca este preferata printre romani, insa retele difera iar uneori asta poate debusola. Insa nu va faceti grija, fiindca am ales cele mai interesante retete care sunt si usor de facut.
Cu aluat sau fara aluat, cu stafide sau cu pandispan, optiunile sunt nelimitate insa un singur lucru este identic: gustul minunat care va da pe spate pe toata lumea.
Pasca cu branza. 4 retete simple si rapid
Pasca cu branza de vaci
Ingrediente pasca cu branza de vaci
200 g zahar
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lamaie si portocala
1 kg branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri faina
4 oua
250 g zahar
200 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie si portocala
1 praf sare
60 ml lapte
300 g faina
Mod de preparare pasca cu branza de vaci
Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijloc dupa care se adauga ouale, maiaua din drojdie, lapte si putin zahar, apoi se framanta bine. Se obtine un aluat consistent care se lasa la crescut.
in alt bol se pune branza de vaci, smantana, coaja de lamaie si portocala, zaharul, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Se amesteca bine cu mixerul si se adauga stafidele.
Dupa ce a crescut, foaia de aluat se aseaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta cu sul rasucit de grosimea unui deget apoi se taie in doua. Cele doua bucati formate se intind cu un sucitor.
Prima foaie se aseaza in tava unsa cu unt peste care se toarna compozitia cu branza, apoi se aseaza cealalta foaie si se preseaza usor. Se baga la cuptor, la o temperatura medie.
100 stafide lasate la hidratare in apa calduta cu rom
Mod de preparare pasca cu branza fara aluat
Se incalzeste cuptorul la 160 de grade, dupa care se unge o tava rotunda cu unt. Se maruntesc bine biscuitii, apoi se amesteca cu untul topit. Se toarna compozitia in tava si se apasa cu podul palmei. Se baga la frigider pana se prepara umplutura.
Se bate crema de branza cu zaharul, se adauga si smantana iar apoi se bate si vanilia si coaja de lamaie. Se bate totul pana devine ca o crema si se adauga cele trei oua, unul cate unul. La urma se pun stafidele hidratate si scurse bine de apa.
Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt unde s-a pus si blatul de biscuiti si se coace la cuptor timp de 50-60 de minute la 160 grade. Dupa ce s-a facut, se lasa in cuptor dar cu focul stins si usa deschisa timp de o ora.
Se sparg ouale si se pun intr-un vas, dupa care se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se amesteca cu mixerul pana cand ouale devin cremoase. Se adauga branza si se amesteca cu o spatula.
Urmeaza untul topit, care se amesteca pana la omogenizare, apoi se incorporeaza faina, putin cate putin, si se amesteca bine. Se adauga si grisul, pana se incorporeaza bine, apoi urmeaza coaja de lamaie si portocala.
Se pune smantana iar la urma stafidele si se amesteca bine. Se pune compozitia obtinuta intr-o forma rotunda detasabila si se lasa la 170 de grade aproximativ o ora, pana devine aurie.
Mod de preparare pasca cu branza si aluat de pandispan
Se freaca albusurile cu zaharul, apoi uleiul ca la maioneza, albusurile batute spuma, praful de copt si faina. Se unge cu ulei o forma rotunda cu diametrul de 20-22 cm, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.
Se faramiteaza branza, se adauga oul si galbenusul batute cu zahar, apoi faina si se omogenizeaza compozitia. Peste aluatul din forma se toarna umplutura de branza si se da forma la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Cand este gata, se lasa la racit timp de 5 minute, apoi se scoate pe un platou.