Rețete delicioase. Cum să prepari cel mai bun drob de pui pentru masa de Paște

Publicat: 23 Apr. 2021, 10:43 Retete & Diete
Rețete delicioase. Cum să prepari cel mai bun drob de pui pentru masa de Paște

Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune, iar gospodinele au început deja pregătirile frenetice pentru ziua cea mare. Cum masa bogată cu preparate tradiționale va fi centrul atenției, Ciao.ro îi prezintă o delicioasă rețetă de drob de pui, cu care îți vei încânta familia.

Ingrediente:

1 caserolă ficat de pui
1 piept de pui dezosat
1 caserolă pipote și inimioare
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 legături mărar
2 ouă
sare și piper după gust
1 ou bătut pentru uns la suprafață

Citește și: De ce se ciocnesc ouăle de Paște? Ce înseamnă acest obicei străvechi

Mod de preparare:

Pieptul de pui împreună cu pipotele și inimioarele se spală și se fierb cu sare, cca 20  min. Se lasă să se răcească, se taie cubulețe, apoi se trece prin mașînă de tocat carne. Ficățeii se spală și se pun la fiert pentru 5 min, în apă cu sare. Ceapă, usturoiul și mărarul le tăiem mărunt.

Pieptul de pui, inimioarele, pipotele, ficățeii, ceapă verde, usturoiul, mărarul se trec prin mașînă de tocat. Compoziția formată se pune într-un bol. Se adaugă ouăle bătute, sare și piper după gust.

Într-o tavă de cozonac se așază hârtie de copt, se adaugă compoziția și se întinde uniform. Se unge cu ou la suprafață, pentru a obține o crusta aurie, și se introduce la copt cca 20-30 min.

Se lasă să se racesca complet apoi se taie felii. Se servește cu legume crude.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 23 Apr. 2021, 10:43 Retete & Diete
Pe aceeași temă