Rețete delicioase românești. Cum să prepari cel mai bun drob de pui pentru masa de Paște

Publicat: 31 mart. 2021, 09:58 Autor: Elena Retete & Diete
Rețete delicioase românești. Cum să prepari cel mai bun drob de pui pentru masa de Paște

Deși suntem în Postul Paștelui, fiecare gospodină a început deja pregătirile pentru masa de Paște: face lista de cumpărături, caută rețete deosebite pentru preparate delicioase, începe curățenia generală de primăvară.

Ciao.ro vă prezintă o rețetă absolut delicioasă de drob de pui, un preparat fabulos și mult mai ușor decât drobul clasic, de miel.

Drob de pui

Ingrediente

1 caserolă ficat de pui
1 piept de pui dezosat
1 caserolă pipote și inimioare
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 legături mărar
2 ouă
sare și piper după gust
1 ou bătut pentru uns la suprafață

Mod de preparare:

Pieptul de pui împreună cu pipotele și inimioarele se spală și se fierb cu sare, cca 20  min. Se lasă să se răcească, se taie cubulețe, apoi se trece prin mașînă de tocat carne. Ficățeii se spală și se pun la fiert pentru 5 min, în apă cu sare. Ceapa, usturoiul și mărarul le tăiem mărunt.

Pieptul de pui, inimioarele, pipotele, ficățeii, ceapă verde, usturoiul, mărarul se trec prin mașînă de tocat. Compoziția formată se pune într-un bol. Se adaugă ouăle bătute, sare și piper după gust.

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti. Într-o tavă de cozonac se așază hârtie de copt, se adaugă compoziția și se întinde uniform.  Se unge cu ou la suprafață, pentru a obține o crustă aurie, și se introduce la copt cca 20-30 min.

Se lasă să se racesca complet apoi se taie felii. Se servește cu legume crude.

Însă, dacă îți dorești să prepari și drobul tradițional, de miel, am pregătit special pentru tine și o rețetă minunată de drob de miel

Drob de miel

Ingrediente

1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină – sau măruntaie de pui
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust

Mod de preparare

Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat înpreună cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se va tocă mărunt după ce au fost bine spălate şi se vor amestecă cu compoziţia de carne şi măruntaie se adaugă cele patru ou crude se condimneteaza după plac şi se omogenizează bine toată compoziţia, după aceea se unge o tavă cu ulei şi se aşează un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârşit ouă.

Sursa foto: Pinterest

Publicat: 31 mart. 2021, 09:58 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă