Pacienţi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv

Publicat: 27 feb. 2020, 10:51 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Pacienţi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv

Circa 14% dintre pacienţii din provincia chineză Guangzhou infectaţi cu noul coronavirus COVID-19 care s-au recuperat în urma bolii şi au fost externaţi au avut din nou rezultat pozitiv la testele ulterioare. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că lumea ar trebui să facă mai mult pentru a se pregăti pentru “o eventuală pandemie” cu noul coronavirus, directorul general admițând că epidemia are potențial “pandemic”.

Autorităţile sanitare chineze nu au reuşit deocamdată să stabilească de ce aceşti pacienţi au fost testaţi pozitiv, deşi ei par a fi vindecaţi, şi nici dacă ei mai pot transmite virusul.

Conform unei evaluări preliminare, experţii chinezi presupun că aceşti pacienţi încă nu s-au recuperat în urma infecţiilor pulmonare.

Ultimele criterii elaborate de Comisia Naţională de Sănătate chineză stabilesc că un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ şi tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, şi de asemenea pacientul nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra, scrie Agerpres.

Cercetătorii chinezi, despre virusul ucigaş

Cercetatorii care au analizat coronavirusul din China au ajuns la concluzia ca fiecare pacient bolnav infecteaza doua-trei persoane. Avand in vedere usurimea cu care se transmite virusul, numarul bolnavilor creste ametitor.

”Estimam ca, in medie, fiecare persoana confirmata a infectat 2,6 (intervalul de incertitudine: 1,5-3,5) persoane pana la 18 ianuarie 2020, conform unei analize care combina estimarile noastre anterioare privind marimea focarului din Wuhan cu traseul epidemiei”, se arata intr-un raport realizat de Imperial College London.

Cercetatorii estimeaza ca pentru a putea controla virusul, raspandirea trebuie redusa cu 60%, ceea ce implica masuri de control care sa blocheze focarul. Iar pentru a face acest lucru, expertii in sanatate publica sunt preocupati de cat de repede se poate raspandi o boala si de rata mortalitatii. Nu exista un tratament specific pentru acest tip de virus si medicii spun ca pot trata doar simptomele.

Publicat: 27 feb. 2020, 10:51 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×