Medic din Whan, declaraţii îngrijorătoare: „COVID-19 a ucis și tineri. Am analizat 70.000 de cazuri, coronavirusul nu ține cont de vârstă”

Publicat: 12 mart. 2020, 09:42 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Medic din Whan, declaraţii îngrijorătoare: COVID-19 a ucis și tineri. Am analizat 70.000 de cazuri, coronavirusul nu ține cont de vârstă

Unul dintre medicii, care de aproape două luni tratează în condiţii foarte dure pacienţi în stare critică din oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, a avertizat într-un interviu că virusul ”nu ţine cont de vârstă”, chiar dacă majoritatea cazurilor de îmbolnăvire s-au înregistrat la grupa de vârstă de 40-50 de ani.

Hu în vârstă de 55 de ani, lucrează în Spitalul Poporului al Universităţii Wuhan, unde este şi profesor de pneumologie, şi face parte din echipa de experţi medicali desemnaţi să lupte împotriva maladiei.

„Am analizat 70.000 de cazuri. Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Îi atacă pe toţi deopotrivă. Între pacienţi, mulţi sunt tineri şi majoritatea sunt de vârstă adultă. Avem şi copii printre bolnavi, dar sunt puţini. Persoanele în vârstă pot deveni rapid cazuri grave sau critice dacă sufereau deja dinainte de vreo boală, mai ales afecţiuni cardiace sau legate de tensiunea arterială. Sunt multe cazuri de decese în rândul vârstnicilor, dar există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile”, a explicat Hu.

Întrebat care este situaţia în Wuhan, după 46 de zile de carantină, medicul chinez a declarat că perioada în care oamenilor le era frică a trecut.

”Oraşul se află în continuare sub control strict, dar oamenii s-au obişnuit să nu mai meargă la muncă şi cu restul aspectelor pe care le implică o astfel de situaţie. Există uneori probleme psihologice, nu doar în rândul oamenilor de rând, ci şi al medicilor, pacienţilor sau persoanelor aflate în carantină. Avem însă terapeuţi care ne ajută să ne relaxăm şi să ne îmbunătăţim starea de spirit”, a conchis medicul chinez.

Ce tratament au aplicat medicii pacienţilor infectaţi

Întrebat ce fel de tratament este aplicat bolnavilor şi dacă este eficient cel pe bază de transfuzii cu plasmă prelevată de la bolnavi vindecaţi, Hu a explicat că există diferite tipuri de tratament, în funcţie de starea pacienţilor.

”În ceea ce priveşte tratamentul cu plasmă prelevată de la bolnavi vindecaţi, cred că este încă prea devreme pentru a-i evalua efectele. Trebuie să treacă un timp pentru a şti dacă funcţionează sau nu. La început, doar un spital din oraş putea să aplice această procedură, de puţină vreme încă un spital aplică tratamentul. Problema este că nu dispunem de suficientă plasmă, de aceea le cerem pacienţilor care s-au vindecat să doneze sânge. Mulţi au făcut-o, dar nu este deocamdată suficient”, a explicat Hu.

Publicat: 12 mart. 2020, 09:42 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă