Traian Băsescu, avertisment îngrijorător: „Epidemia de coronavirus va EXPLODA! Ne va costa enorm!”

Publicat: 17 Mar. 2020, 09:32 News
Traian Băsescu, avertisment îngrijorător: „Epidemia de coronavirus va EXPLODA! Ne va costa enorm!”

Fostul președinte Traian Băsescu susține că decretul pentru instaurarea stării de urgență trebuia dat încă de acum o lună și jumătate, iar ezitarea președintelui Klaus Iohannis ne va costa enorm.

Traian Băsescu este de părere că numărul de cazuri va exploda, acest lucru fiind inevitabil.

”Cea mai mare ezitare este faptul că nu am introdus starea de urgență încă de acum o lună și jumătate. Asta ne va costa enorm! România este deja infestată cu virusul, rămâne de văzut doar când va face explozie. O să ne tot felicităm până când vom constata că nu avem pregătite spitalele și nu vom putea primi câți oameni trebuie primiți.”, a spus Traian Băsescu, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

Cazurile oamenilor infectaţi cresc

Până în data de 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.  Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 7 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Publicat: 17 Mar. 2020, 09:32 News
Pe aceeași temă