Orașul unde primești peste 2.500 de dolari dacă faci copii. Măsura are ca scop creșterea natalității

Publicat: 26 oct. 2023, 15:30 Autor: Alina Nistor News
Orașul unde primești peste 2.500 de dolari dacă faci copii. Măsura are ca scop creșterea natalității

Hong Kong va acorda noilor părinți peste 2.500 de dolari pentru fiecare copil nou-născut. Măsura are ca scop creșterea natalității.

Inițiativa, anunțată de șeful executivului din Hong Kong, John Lee Ka-chiu, implică acordarea unei sume de 20.000 de dolari HK (2.556 de dolari) tuturor părinților pentru fiecare copil nou-născut, începând de acum și până în 2026.

Măsura are ca scop creșterea natalității

„A avea copii este o decizie majoră în viață, care implică multe considerente”, a declarat Lee. În timp ce a prezentat o serie de măsuri financiare care au inclus, de asemenea, o inițiativă de reducere a taxei de timbru pentru cumpărătorii de locuințe de la 15% la 7,5%, notează CNN, citat de Mediafax. 

În comparație cu alte țări din Asia de Est, ajutorul acordat de Hong Kong nu este atât de generos. De exemplu, Singapore, se oferă 8.036 de dolari pentru primul și al doilea copil, 9.497 de dolari pentru al treilea copil, precum și beneficii suplimentare, cum ar fi concedii de paternitate și maternitate extinse și scutiri fiscale pentru mamele care lucrează.

Coreea de Sud oferă 518 dolari

De altfel, Coreea de Sud oferă 518 dolari pe lună până când copilul împlinește un an. Suma va crește la 740 de dolari începând din 2024.

Noua măsură nu pare a fi îndeajuns pentru a-i încuraja pe tineri să aibă mai mulți copii. Și asta pentru că Hong Kong are un cost ridicat al vieții și părinții nu pot acoperi costurile a tot ce înseamnă creșeterea unui copil.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 26 oct. 2023, 15:30 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă