Oraș îngropat în grindină după o furtună uriașă. Imaginile sunt apocaliptice

Publicat: 01 Jul. 2019, 16:20 Ciao.ro

Guadalajara, localizat in statul Jalisco din vestul Mexicului, a fost recent încălzit de temperaturi mai mari de 30°C.

Oraș îngropat în grindină după o furtună uriașă. Ca atare, a fost o surpriză atunci atunci când orașul a fost îngropat în aproape 1.5 metri de grindină, după o furtună masivă.

Grindina a fost atât de severă și bruscă încât drumurile au fost lăsate complet blocate, iar mașinile au fost îngropate în șase suburbii ale orașului.

Oraș îngropat în grindină după o furtună uriașă

Oras ingropat in grindina dupa o furtuna uriasa

Autoritățile declară că 200 de case au fost distruse iar zeci de vehicule străpunse de potopul de gheață în zonele deluroase. De asemenea, grindina a provocat inundații și prăbușirea copacilor, însă până în prezent nu au fost raportate pierderi sau răniți.

Guvernul a oferit camioane și mașini grele în încercarea de a curăța străzile, iar personalul armatei și serviciul de urgență a fost chemat pentru a ajuta la operațiune.

Furtunile de grindină din acest sezon au avut loc în orașul cu cinci milioane de locuitori și în trecut, însă niciodată cu o asemenea severitate.

Guvernatorul Jalisco, Enrique Alfaro Ramírez, a sugerat că atunci când se manifestă o astfel de vreme ciudată nici nu se mai pune îndoiala în privința schimbărilor climatice.

El a spus: „Am mers acolo pentru a evalua situația și am fost martorii unor scene pe care nu le-am mai văzut până acum: acumularea de grindină depășește un metru, și apoi ne întrebăm dacă există schimbări climatice.

N-am mai văzut astfel de scene în Guadalajara, acestea fiind fenomene naturale care nu au fost niciodată văzute aici, este incredibil. Cel mai important dintre toate este faptul că în prezent nu există rapoarte despre victime sau decese”.

Publicat: 01 Jul. 2019, 16:20 Ciao.ro
Pe aceeași temă