Omenirea, în pericol! Medicul care a descoperit Ebola transmite un nou avertisment

Publicat: 04 ian. 2021, 10:31 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un nou avertisment din partea medicului care a descoperit Ebola. Omenirea ar putea fi lovită și de alte virusuri mortale, transmite profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum.

Profesorul este cel care a ajutat la descoperirea virusului Ebola în anul 1976. Jean-Jacques Muyembe Tamfum a transmis un nou avertisment către oameni, punând accent pe faptul că omenirea ar mai putea să se confrunte cu noi virusuri mortale. Originile virusurilor ar fi chiar în pădurile tropicale din Africa, arată stirileprotv.ro. Vor veni virusuri mult mai grave decât Covid-19, spune profesorul.

„Suntem acum într-o lume în care vor apărea noi agenți patogeni și asta constituie o amenințare pentru umanitate”, a mai spus acesta.

Profesorul a ajutat la descoperirea virusului Ebola

În Republica Democrată Congo, un pacient a avut simptome ale febrei hemoragice. I-a fost făcut un test pentru Ebola, medicii zicând despre el că ar fi pacientul zero al ”bolii X”, un nou agent patogen care ar putea să se răspândească la fel de repede precum noul coronavirus, rata mortalității fiind între 50% și 90%. ”Boala X„ este una ipotetică în acest moment, însă oamenii de știință susțin că ar putea să distrugă omenirea. Când profesorul era tânăr cercetător, el a prelevat probe de sânge de la victimele bolii misterioase, pe care ulterior a numit-o Ebola. Virusul a provocat hemoragii și a ucis aproximativ 88% dintre pacienți și 80% din personalul care lucra la spitalul de misiune Yambuku, acolo unde a fost descoperit.

O nouă boală misterioasă face tot mai multe victime în India

India a convocat o echipă de experți medicali în sudul statului Andhra Pradesh, după ce o boală misterioasă a ucis o persoană și a trimis în spital câteva sute. Un reprezentant al partidului de guvernământ Bharatiya Janata a declarat că analizele preliminare de sânge au relevat cantități mari de plumb și nichel, potrivit BBC News.

Pacienții au prezentat simptome diverse, de la greață la convulsii și leșin, spun medicii. Iar acest lucru se întâmplă în timp ce India se luptă cu un număr mare de cazuri de coronavirus. Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state, cu peste 800.000 de cazuri, a treia cea mai mare cifră din țară. Însă Covid-19 nu pare să fie cauza spitalizărilor în weekend. Ministrul Sănătății din statul respectiv, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 04 ian. 2021, 10:31 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă