Obiceiuri sanatoase pe care parintii trebuie sa le invete de la copii! Ce trucuri pot sa puna in practica adultii!

Publicat: 02 dec. 2018, 17:42 Autor: madalina m. Parenting

Nu doar parintii ii pot invata pe cei mici anumite obiceiuri sanatoase.

Cei care au devenit parinti vor afla, pe masura ce cresc cei mici, de faptul ca pot invata foarte multe lucruri de la copiii lor. Printre acestea se regasesc si anumite obiceiuri sanatoase, pe care adultii nu ar trebui sa le ignore.

Totodata, persoanele care au copii devin ceva mai responsabile, si incearca sa reduca, pe cat de mult e cu putinta, numarul situatiilor riscante in care ar putea intra. De asemenea, parintii tind sa puna in aplicare si un stil alimentar ceva mai sanantos, in functie si de preferintele celui mic.

Obiceiuri sanatoase pe care parintii trebuie sa le invete de la copii

Printre aceste obiceiuri sanatoase se numara si cel mai benefic dintre ele: renuntatul la vicii. Cei care vor deveni parinti obisnuiesc sa nu mai fumeze sau sa mai consume alcool, pentru a nu afecta sanatatea bebelusului.

Totodata, cei mici invata totul prin imitare. Astfel ca, daca isi va vedea parintii in momentul in care beau ceva, el va tinde sa imite comportamentul si ii va fi starnita curiozitatea. La fel se intampla si in cazul tigarilor.

Multe obiceiuri sanatoase pe care le vor transmite copiii parintilor se vor observa in timp. Asa se intampla si in cazul miscarii in aer liber. Parintii obisnuiesc sa stea mai mult pe afara, pentru ca cei mici trebuie plimbati si lasati sa isi consume energia. Asadar, alergatul dupa minge, sau in general, va intra in rutina parintilor, iar fie ca vor sau nu, vor face mai mult sport, noteaza csid.ro.

Obiceiuri sanatoase pe care parintii trebuie sa le invete de la copii

Sa ai un copil presupune sa ii oferi ceea ce e mai bun, iar acest lucru se aplica si la alimentatie. Dupa ce bebelusul trece de varsta de 6 luni, atunci cand ii poate fi diversificat meniul zilnic, parintii fac si ei o schimbare destul de mare.

Daca pana s-a nascut cel mic nu obisnuiau sa gateasca, pentru ca aveau alte prioritati, persoanele cu copii incep sa devina adevarati chefi, in bucatarie. Incetul cu incetul, proaspetii parinti vor invata si acest aspect al vietii de familie, in care mancarea gatita proaspat trebuie sa fie un obicei la ordinea zilei.

De asemenea, vor fi reduse si excesele alimentare. Asa cum este si reglarea cantitatii de sare ce ajunge sa fie adaugata in felurile de mancare. Pentru ca adultii sunt obisnuiti cu gusturi ceva mai intense, vor renunta la acele „senzatii tari” din bucatarie, de dragul copiilor.

Publicat: 02 dec. 2018, 17:42 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă