O tanara cu arsuri grave n-a fost primita in niciun spital. Motivul: nu sunt locuri. Se cauta solutii pentru transferul in Belgia

Publicat: 16 Apr. 2019, 13:16 Ciao.ro
O tanara cu arsuri grave n-a fost primita in niciun spital. Motivul: nu sunt locuri. Se cauta solutii pentru transferul in Belgia

Tragedia de la Colectiv nu ne-a invatat nimic, pentru ca situatia persoanelor cu arsuri este la fel de critica.

O tanara cu arsuri grave n-a fost primita in niciun spital, si a fost plimbata prin toata tara, in speranta gasirii unui loc pentru internare si tratament adecvat.

Tanara a suferit arsurile duminica noaptea, atunci cand un ponton din Sfantu Gheorghe, unde era localizata fata, a luat foc din senin. Fata a fost transportata la Murighiol cu barca.

O tanara cu arsuri grave n-a fost primita in niciun spital

O tanara cu arsuri grave n-a fost primita in niciun spital

Ieri a fost plimbata prin toata tara, pentru a i se gasi un loc, ceea ce s-a dovedit imposibil. Initial a fost transportata cu elicopterul la Timisoara, insa a fost intoarsa din drum, ajungand la Constanta.

„Nu ştiu de ce s-a întors la Constanţa. Ştiu că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut toate eforturile ca să-i găsească un loc şi face în continuare într-un centru de tratament al marilor arşi. Până atunci este tratată la noi, este toaletată în sala de operaţie, este în terapie intensivă.

La un moment dat va fi transferată, la noi în ţară sau în străinătate. Dacă e vorba despre un transfer în străinătate vom face în regim de urgenţă toate actele pentru a fi transferată”, a declarat directorul medical al unitatii sanitare constantene, dr. Bogdan Obada, potrivit Mediafax.

In prezent tanara este intubata, fiind in stare foarte grava, si se fac eforturi pentru a o transporta la un spital din afara, iar prima optiune ar fi Belgia.

„Prezintă arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, arsuri ale căilor aeriene superioare, arsuri faciale, elemente de mare gravitate”, a mai spus dr. Obada, potrivit sursei citate.

Se pare ca tanara nu trebuia deloc mutata, iar Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a spus ca va demara o ancheta pentru a se afla de ca tanara a fost plimbata prin toata tara in starea grava in care se afla.

Publicat: 16 Apr. 2019, 13:16 Ciao.ro
Pe aceeași temă