O mare campioană a României riscă să fie aruncată pe stradă, chiar în pragul iernii! ”Vă rog, mi-e tare frică…”

Publicat: 08 nov. 2019, 10:47 Autor: Simona News 3

Liliana Petrișor este fosta campioana absolută a României la jocuri de billiard.

O mare campioană a României. În 2012, viața a aruncat-o în stradă, trăind într-o cutie de carton de la Gara de Nord. În acest fel a căpătat și o boala pe care a ținut-o ascunsă, iar acum riscă să ajungă iar boschetară.

Asta pentru că sistemul i-a înghețat pensia de handicap din cauza lipsei de personal care să-i studieze și reînnoiască dosarul.

O mare campioană a României riscă să fie aruncată pe stradă

O mare campioană a României riscă să fie aruncată pe stradă

„La Direcția generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4, nu se mai ocupă nimeni de dosare, mi s-a spuns, din lipsă de personal. Trebuie ca un inspector de la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap să-mi revizuiască dosarul, și nu e nimeni acolo s-o facă până vor angaja pe cineva care s-o facă.

Din nefericire depind de acei bani, e singura mea sursă de venit, îmi plătesc chiria, masa și mă întrețin. Nu mă droghez, nu beau, nu fumez, n-am făcut-o niciodată. Nici nu știu ce să mai fac, sunt într-o situație de-a dreptul disperată”, a spus Liliana Mihaela Petrișor, care a fost diagnosticată cu afecțiuni pulmonare din perioada cât a supraviețuit în stradă dar și cu un handicap locomotoriu, dobândit după o tentativă de suicid.

Încercând să protesteze împotriva demolării școlii unde s-a format ca sportivă și care i-a fost și casă, Liliana s-a aruncat de pe clădirea fostului Club de billiard Atomic, însă a supraviețuit printr-un miracol. Din păcate, au fost consecințe, fiindcă s-a ales cu ambele picioare rupte, de la genunchi la glezne.

Chiar dacă a rămas cu defecte de mers, fosta jucătoare a continuat să lupte și a lucrat într-o piață publică, cărând legume și fructe, în ciuda handicapului locomotor căpătat.

Dar din cauza igrasiei din casa unde locuia a ajuns la Institutul de Pneumofiziologie ‘Marius Nasta’, după care iar în stradă, unde a locuit mai mult de un an până să ajungă la căminul ce a ajutat-o să supraviețuiască.

„Mă străduiesc prin tot ceea ce fac să fiu un om model, din păcate problemele medicale nu-mi dau voie să fac mai mult. Vă rog, mi-e tare frică să nu ajung iar în stradă, în gerul iernii, unde am mai trăit resemnată că nu mai există umanitate.

Nu puteam face nimic, ușor, ușor mizeria m-a înconjurat și nu am avut putere fizică să mă împotrivesc. Am pus lacătul pe ușă și am ales să nu mai stau departe de oameni, altfel sigur aș fi murit”, a spus Liliana când a fost găsită în stradă, la mila trecătorilor din zona Gării de Nord, potrivit Viva!.

Publicat: 08 nov. 2019, 10:47 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă