O altă pandemie va izbucni în China? Avertismentul transmis de cercetători

Publicat: 06 Jun. 2021, 09:03 Arhiva

Cercetătorii au transmis un mesaj îngrijorător, făcând referire la o nouă posibilă pandemie. Un studiu efectuat de oamenii de știință arată că țara se află în fruntea unei liste cu locurile cele mai pasibile către dezvoltarea unei pandemii.

Oamenii de știință susțin faptul că există posibilitatea ca o altă pandemie să se declanșeze, având în vedere că țara este pasibilă spre acest lucru. Cercetătorii au inclus pe listă și insula indoneziană Java, Bhutan, estul Nepalului, nordul Bangladeshului, statul indian Kerala și nord-estul Indiei, însă când vine vorba despre zonele periculoase, aceștia susțin că este mai probabil să se dezvolte o nouă pandemie în sudul Chinei, Thailanda, Franța și chiar Marea Britanie. În studiul efectuat de specialiști s-a oferit și o explicație.

Este foarte probabil ca în China, din cauza oamenilor care intră în contact cu liliecii purtători de virusuri contagioase, să se dezvolte o nouă pandemie. De asemenea, oamenii se tem că bolile se pot transmite, de asemenea, foarte ușor de la liliecii cu potcoavă la persoane.

La acest lucru se adaugă și defrișarea pădurilor, expansiunea agricolă și creșterea de animale. Animalele poartă și răspândesc SARS-CoV-2, MERS și CoV Ebola. La studiu au luat parte cercetători din cadrul Universității din California, Universitatea Politehnică din Milano și Universitatea Massey din Noua Zeelandă. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că piețele reprezintă o ”amenințare” în acest sens, arată alephnews.ro.

A apărut o nouă mutație a coronavirusului

Este alertă în rândul experților din Vietnam, după ce s-a descoperit o nouă mutație a virusului chinezesc. Se pare că de data aceasta a fost descoperit un focar la o misiune creștină din orașul Ho Chi Minh. Autoritățile locale au luat o decizie pentru stoparea pericolului, astfel că oamenii se testează în masă, distanțarea fizică se păstrează și au fost introduse noi măsuri. Varianta vietnameză reprezintă o combinaţie a mutaţiilor identificate prima dată în Marea Britanie, respectiv în India, conform stirileprotv.ro.

Noua mutație a coronavirusului se transmite imediat, pe calea aerului, fiind foarte contagioasă. Astfel că, cetățenii trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și să se testeze în continuare.

sursă foto: pixabay

Publicat: 06 Jun. 2021, 09:03 Arhiva
Pe aceeași temă