Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Ce țări sunt în zona roșie

Publicat: 05 Jun. 2021, 10:13 Arhiva

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Citește mai jos pentru a afla care sunt țările care se află în cele trei zone: zona roșie, zona galbenă și cea verde.

Lista statelor care prezintă un risc epidemiologic ridicat, dar și scăzut, a fost actualizată. Astfel că, CNSU, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a adoptat în cursul zilei de vineri Hotărârea nr. 37, prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone – verde, galbenă și roșie – în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Statele din zona roșie și zona galbenă

Zona roșie: Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Paraguay, Columbia, Trinidad și Tobago, Chile, Suriname, Brazilia, Kuweit, Capul Verde, Nepal, Georgia, Franța, Bolivia, Lituania, Sint Maarten, India, Africa de Sud și Marea Britanie.

Zona galbenă: Malaysia, Andorra, Olanda, Letonia, Mongolia, Belgia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Grecia, Puerto Rico, Oman, Guyana, Slovenia, Peru, Sri Lanka, Timorul de Est, Bahamas, Iran, Belarus, Botswana, Estonia, Panama și Cuba.

În condițiile în care persoanele care vin din zonele roșie / galbenă, nu sunt obligate să stea în carantină, dacă au făcut vaccinul împotriva noului coronavirus. Dacă se vine din zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă prezintă dovada vaccinării sau un test PCR care nu este mai vechi de 72 de ore. Pentru restul persoanelor care vin din zonele respective, măsura carantinei se aplică pentru 14 zile. Vezi AICI lista întreagă cu clasificarea țărilor / teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 37 din 04.06.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 05 Jun. 2021, 10:13 Arhiva
Pe aceeași temă